PREKO WHATSAPPA

Morbidan trend širi se poput virusa, javnost zgrožena, masovno se dijele fotografije: ‘Slikaju se kraj trofeja...‘

Britanski Sky News objavio je ekskluzivnu reportažu o tzv. katapulterskim grupama koje se množe na platformi za razmjenu poruka

Ilustrativna fotografija

 Rafal Rodzoch/Caia Image/Profimedia/Rafal Rodzoch/caia Image/profimedia

Britanski Sky News objavio je ekskluzivnu reportažu o tzv. katapulterskim grupama koje se u Britaniji množe na platformi za razmjenu poruka WhatsApp. Najmanje 500 mladih Engleza članovi su tih grupa na WhatsAppu, a prema istrazi Sky Newsa, u tim su grupama razmijenili više od 350 fotografija i snimaka mučenja životinja. Djeca snimaju koga su sve usmrtila iz praćke, a česte su i snimke ranjenih životinja koje ugibaju pred kamerom.

Na nekima su djeca fotografirana kraj svojih "trofeja", a ponekad se vidi da muče životinje dok ne uginu. Česte su fotografije mrtvih meta na kojima je praćka - oružje kojim je životinja ubijena.

Snimke razonode mladih u Britaniji, među kojima i nekih osnovnoškolaca, mučne su i strašne. Među napadnutima su svinje, jelen, golubovi, lisice, vjeverice, zečevi, fazani, guske i patke. Ubijanje životinja zbog sporta nije, dakako, ništa novo, ni u Britaniji ni drugdje. Međutim, šokantni su prizori izrazito mladih ljudi koji slave, prostače i hvale se ne pokazujući ni trunka empatije za životinje koje ugibaju pokraj njihovih nogu. Stručnjaci su za Sky News rekli da je riječ o trendu koji se širi.

Neki stručnjaci istupili su u javnost tvrdeći da praćke treba svrstati u oružje, te nadzirati njihovu prodaju i upotrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 15:19