JOŠ JEDNA TEORIJA

'MOGUĆE JE DA JE AVION NEGDJE SLETIO' Nestali Boeing 777 mogao je biti žrtva piratskog napada

This handout photograph released by the Indonesian Air Force on March 12, 2014 shows the pilot aboard an Indonesian Air Force military surveillance aircraft on March 11 over the Malacca Strait, a passageway between Indonesia and Malaysia, searching for the missing Malaysia Airlines flight MH370. The search for a missing Malaysian jet swung northwest towards the Andaman Sea on March 12, far from its intended flight path, exposing Malaysia to mounting criticism that its response was in disarray. AFP PHOTO / INDONESIAN AIR FORCE ------EDITORS NOTE ------ RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / INDONESIAN AIR FORCE " NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 INDONESIAN AIR FORCE

Neimenovani američki dužnosnik izjavio je kako istražitelji provjeravaju je li možda u slučaju misterioznog nestanka zrakoplova Malaysia Airlinesa s 239 putnika riječ o piratstvu.

TAJANSTVENI BOEING 777 JE OTET? 'Otkrili smo lokaciju prema kojoj je namjerno usmjeren'

Isti je dužnosnik rekao kako se i ostale teorije još uvijek provjeravaju te da je ključni dokaz ljudske intervencije u nestanku zrakoplova taj što su dva komunikacijska sustava isključena u razmaku od 14 minuta.

Osim toga dodao je kako je također moguće da je zrakoplov negdje sletio.

Iako se ni sedam dana nakon nestanka zrakoplova i istrage koja je poprimila globalnu razinu, još uvijek točno ne zna što se dogodilo, sve su češće teorije da se radi o otmici.

Podsjetimo, malezijski izvori bliski istrazi tvrde kako podaci vojnih radara sugeriraju da je malezijski zrakoplov namjerno skrenut preko Malajskog poluotoka prema Andamanskom otočju.

Dva izvora rekla su za Reuters da je neidentificirani zrakoplov - za koji istražitelji vjeruju da je nestali zrakoplov na letu MH370 - letio na ruti između dvije navigacijske točke kad je zadnji put primijećen na vojnom radaru nedaleko od sjeverozapadne obale Malezije. Ti podaci sugeriraju da je tu rutu namjerno izabrao netko tko je školovani pilot.

Posljednji zabilježeni podatak sugerira da je zrakoplov Malaysia Airlinesa letio prema Andamanima, lancu indijskih otočića koji se proteže između Andamanskog mora i Bengalskog zaljeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:54