BRUTALAN ZLOČIN

MOGLA BI UMRIJETI AKO RODI... Čak deset boraca ISIS-a zvjerski silovalo curicu (9), ostala je trudna

Većina njenih zlostavljača bili su borci s fronta ili bombaši samoubojice kojima su djevojčice davane za nagradu
An image grab taken from a propaganda video uploaded on June 11, 2014 by jihadist group the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) allegedly shows ISIL militants gathering at an undisclosed location in Iraq's Nineveh province. Militants took control of the Iraqi city of Tikrit and freed hundreds of prisoners today, police said, the second provincial capital to fall in two days. AFP PHOTO / HO / ISIL
 AFP

Humanitarni djelatnici izvijestili su o grozoti koja se dogodila jednoj nesretnoj 9-godišnjoj djevojčici koja je ostala u drugom stanju nakon što ju je zvjerski silovalo desetak militanata tzv. Islamske države u sjevernom Iraku. Gotovo godinu dana militanti su je držali zatočenu i postupali s njom kao "seksualnom robinjom", poput mnogih žena i djevojčica iz njene manjinske vjerske skupine jazida koji su pretežno kurdske narodnosti.

Većina njezinih zlostavljača bili su džihadisti kojima su djevojčice davane za nagradu, rekao je za Toronto Star humanitarni radnik Yousif Daoud iz Kanade.

Po njegovom svjedočenju, ta je djevojčica toliko mlada da bi mogla umrijeti ukoliko rodi dijete, a čak bi i porođaj carskim rezom u njezinom slučaju mogao biti opasan. Zbog zlostavljanja koje je pretrpjela ostala je u mentalno i fizički traumatiziranom stanju.

Pripadnici vjerske manjine jazida koje su militanti držali zatočene gotovo godinu dana (AFP)

Kurdska dobrotvorna organizacija prebacila je djevojčicu u Njemačku gdje bi trebala dobiti liječničku pomoć, prema pisanju Toronto Stara.

Početkom tjedna pušteno je na slobodu u blizini Kirkuka više od dvjesto žena, djece i staraca iz skupine jazida, koje su militanti zarobili u lipnju prošle godine kad su napali njihova sela u sjeverozapadnom Iraku. Nesretni ljudi rekli mu kako su vjerovali da ih vode na pogubljenje, ali umjesto toga su iz nepoznatog razloga utrpani u minibus kojim su dovedeni do položaja koji drže pešmerge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:42