JEZIVA PORUKA

Mladić iz Bihaća: Već duže vrijeme spremam masakr u školi; O prijetnji se oglasila BiH policija

Nakon njegove prijetnje iz škole je stigla reakcija u kojoj ističu da nema razloga za paniku
 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Mladić Ajdin Z. iz Bihaća objavio je jezivu poruku na Instagramu u kojoj je poručio da će ubiti učenike i djelatnike Ekonomske škole u BIhaću te da ga je na to inspirirao masakr u osnovnoj školi u Beogradu, javlja Avaz.

- Onaj dječak što je ubio osmero djece je za mene kralj! Ovakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati zbog toga će biti teror! - napisao je.

Nakon njegove prijetnje iz Javne ustanove Mješovita srednja škola Bihać stigla je reakcija u kojoj ističu da nema razloga za paniku.

- Obavještavam sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje, da zbog situacije koja je nastala zbog objave našeg bivšeg učenika Z.A., da nema potrebe za panikom. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagirali su u skladu sa svojim ovlaštenjima – poručio je ravnatelj škole Ervin Bajrekatrević, prenosi Avaz.

Informaciju o ovom slučaju ima i policija, što je i potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Imamo informaciju. Obavještava se i Tužiteljstvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da je maloljetan. Ne znamo je li itko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi po službenoj dužnosti provjeravamo – rekao je Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK za Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:20