BRUTALNI NAPAD

MLADI SURFER U RALJAMA BIJELE PSINE Morski pas otrgnuo mu je ruke i noge, te ugrizao za trbuh: 'Dječaku nije bilo spasa...'

Svjedocima napada, među kojima je bilo djece, pružena je liječnička pomoć jer su pretrpjeli šok

Morski pas ubio je dječjeg prvaka u surfanju Elija Canestrija (13) kod otoka Reunion, poznatog francuskog ljetovališta u Indijskom oceanu. Dječak se u jutarnjim satima otisnuo na valove na svojoj dasci, te se nalazio u području koje je zabranjeno plivačima upravo zbog opasnosti od morskih pasa.

Iznenada, golema morska psina udarila je u njegovu dasku s donje strane i tinejdžer se našao u vodi. Svjedoci su opisali kako je morski pas velikom silom vukao dječakovo tijelo kroz more, te ga ugrizao za trbuh. Zvijer je otrgnula dječakove ruke i noge, kao i dio trbuha, prije nego što ga je odvukla u morske dubine.

Spasitelji su brzo poslali čamac koji je spasio nesretnikovo tijelo, ali je dječak preminuo od ozlijeda. Svjedocima napada, među kojima je bilo djece, pružena je liječnička pomoć jer su pretrpjeli šok.

U moru oko ovog otoka zabilježeno je 16 napada morskih pasa, od čega sedam sa smrtonosnim ishodom, u posljednjih četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:11