NESREĆA U ITALIJI

Mladi Amerikanac pao u krater Vezuva: ‘Radio je selfie kada mu je iz ruke ispao mobitel... Posegnuo je za njim‘

Nakon pada muškarac je zadobio samo nekoliko posjekotina na šaci, ruci i leđima

planina Vezuv

 Fabio Burrelli/Nurphoto Via Afp

Američki turist je pao u krater planine Vezuv u pokušaju da dohvati svoj mobilni telefon koji mu je ispao iz ruke dok je pokušavao napraviti selfie, objavila je talijanska policija, a prenosi CNN.

Muškarac (23) iz Baltimorea se penjao neoznačenom stazom u pratnji trojice rođaka u subotu, kazali su karabinjeri iz Napulja. Dvojica britanskih turista su također primijećeni kako hodaju tom zabranjenom stazom, piše CNN.

Nakon pada muškarac je zadobio samo nekoliko posjekotina na šaci, ruci i leđima.

Po njega je došla Hitna pomoć koja je stigla na mjesto događaja, ali on nije htio ići u bolnicu, dodali su iz policije.

Na stazi su bili postavljeni jasni znakovi s upozorenjem na opasnost i zabranjen pristup, a iz policije su dodali da će tužitelj odlučiti hoće li pokrenuti optužbe protiv turista zbog upada na javnu površinu.

The Guardian je javio da je mladić nastojao uslikati samog sebe kada mu je iz ruke ispao mobitel pa je posegnuo za njim i upao u krater. Ipak, nije propao preduboko, tek nekoliko metara pa su ga vodiči koji su se našli u blizini uspjeli izvući. Pozvan je i spasilački helikopter.

Posljednja erupcija Vezuva se dogodila 1944. Još je uvijek aktivan, ali je u stanju mirovanja, kažu na web stranici nacionalnog parka Vezuv.

Najviši vrh planine doseže 1,277 metra, dok krater ima promjer od 450 metara i dubok je 300 metara, dodaju na web stranicama nacionalnog parka.

Vezuv je bio uspavani vulkan stoljećima prije nego je eruptirao 79. godine nakon Krista zatrpavši pritom gradove poput Pompeja, Oplontisa i Stabiae.

Pompeji su bili pokriveni 7 metara dubokim slojem vulkanskog pepela, koji je sačuvao ruševine od efekta raspadanja kojeg donosi vrijeme i klima. Kasnije su Pompeji postali popularna turistička destinacija, kao i bogata lokacija za proučavanje povijesti, piše CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:01