ŽIVOT POD OPSADOM

Mlada Ukrajinka pomoću TikToka milijunima pokazuje kako izgleda njezin život u bunkeru...

Valeria živi u podzemnom bunkeru sa svojim roditeljima, jer sukob ne pokazuje znakove jenjavanja...
 Valerisssh/screenshot

Djevojka pravog imena Valeria, još uvijek nepoznatih godina, prikupila je više od 300 tisuća pratitelja na TikToku otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin prije dva tjedna napao Ukrajinu. Mlada Ukrajinka živi u podzemnom bunkeru sa svojim roditeljima.

image

Valerijin TikTok profil.

Tiktok/screenshot

Koristeći TikTok, ali i Instagram, Valeria prikazuje svakodnevicu preživljavanja u bunkeru, a jedan video pod nazivom "Moj tipičan dan u skloništu" pregledan je preko 20 milijuna puta u trenucima dok je njezin grad Černjihiv pod okupacijom ruskih sila.

U snimci koja je privukla milijune diljem svijeta, Ukrajinka pokazuje kako sudjeluje u naizgled svakodnevnim aktivnostima unutar skloništa, uključujući igranje sa svojim psom, kuhanje s majkom na improviziranom štednjaku i sušenje kose industrijskim fenom za skidanje boje sa zidova. Kasnije izlazi iz bunkera te se vraća do svog doma kako bi prikupila još stvari koje će donijeti u bunker.

image

Prizori iz Černjihiva.

Valerisssh/screenshot

Na putu do svoje bivše zgrade, Valerisssh pokazuje milijunima svojih gledatelja što je "Putin učinio gradu" snimajući uništene zgrade i ruševine koje na ulicama.

image

Kuhanje s majkom.

Valerisssh/screenshot
image

"Pogledajte što je Putin napravio mom gradu."

Valerisssh/screenshot

- Kreiram sadržaj za Instagram i TikTok i želim da svaki znaju za naš problem i naše životne uvjete - rekla je u video poruci.

- Ovo nije samo problem Ukrajinaca, već problem cijelog svijeta. Ovo izgleda kao treći svjetski rat i to u 21. stoljeću. Nezamislivo - zaključila je Valeria.

image

Valerisssh u bunkeru.

Valerisssh/screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:15