KOBNA GREŠKA

Mlada balerina (25) u SAD-u umrla nakon što je pojela keks. Nije pisalo da sadrži kikiriki

‘Neshvatljivo je da alergije mogu odnijeti živote 2024. godine te želimo pozvati sve da se educirate o anafilaksiji‘

Orla Baxendale

 Instagram

Balerina iz Velike Britanije preminula tijekom svog boravka u SAD-u nakon što je pojela keks na čijoj deklaraciji nije bio naveden kikiriki kao jedan od sastojaka, piše Sky News.

Orla Baxendale (25) iz Lancashirea pretrpjela je 11. siječnja teški anafilaktički šok nakon što je dobila ozbiljnu alergijsku reakciju na keks od vanilije iz američkog supermarketa Stew Leonard‘s.

Baxendale, koja se 2018. preselila u New York kako bi nastavila karijeru plesačice, pojela je keks tijekom druženja s prijateljima u Connecticutu.

Kobni keks je sadržavao kikiriki, no orašasti plodovi nisu bili navedeni kao jedan od sastojaka.

Po nalogu Administracije za hranu i lijekove, zbog incidenta je iz prodaje povučeno oko 500 paketa keksa koji su se prodavali između 6. studenog i 31.

Stew Leonard Jr., predsjednik i izvršni direktor trgovačkog lanca, rekao je da je njihov dobavljač Cookies United promijenio sastav keksa te umjesto soje počeo u smjesu dodavati kikiriki, a da ih o tome nije obavijestio.

Ali Cookies United je u izjavi rekao da su prošlog srpnja obavijestili Stew Leonard‘s da proizvod sadrži kikiriki i da su svi proizvodi koji su isporučeni prodavaču bili označeni u skladu s tim.

Dobavljač je rekao da je netočnu deklaraciju izradio Stew Leonard‘s.

Obitelj preminule djevojke je kazala: ‘Orla je doista bila jedinstvena. Bila je prekrasna, hrabra duša koja je uvijek vjerovala da će ostvariti svoje najveće snove - i to je upravo ono što je učinila. Plesala je diljem svijeta i živjela život punim plućima svaki dan. Nikada se nećemo oporaviti od boli što nam je oduzeta tako brzo, na vrhuncu svojeg života. Ali također smo tako ponosni što smo imali privilegiju dijeliti 25 godina s takvom nevjerojatno posebnom osobom.‘

Dodali su i sljedeće:

‘Neshvatljivo je da alergije mogu odnijeti živote 2024. godine te želimo pozvati sve da educirate sebe i svoju okolinu o anafilaksiji, načinu korištenja EpiPensa i ranim znakovima upozorenja za ozbiljne alergijske reakcije.

I plesna škola Orle Baxendale rekla je da je ‘duboko ožalošćena‘ zbog njezine smrti.

‘Orla je rođena i odrasla u Manchesteru, UK, a preselila se u New York 2018. te postala sastavni dio njujorškog plesnog svijeta, ostvarujući svoju strast, šireći svoje svjetlo i radeći ono što je najviše voljela. Plesala je s brojnim grupama i koreografima. Pamtit ćemo je po njezinom radosnom duhu i bezgraničnom talentu. Naše su misli s njezinom obitelji u ovom strašnom trenutku.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:36