STOTINE NA NOGAMA

Mještani BiH zaustavili izgradnju mini hidroelektrana, prosvjed se pretvorio u koncert Dubioze kolektiv

Na rijeci Neretvici na području općine Konjic u sjevernom dijelu Hercegovine Elektroprivreda BiH planira graditi 15 mini hidroelektrana
Dubioza kolektiv

Više stotina mještana u sjevernom dijelu Hercegovine zapriječilo je pristup teškim strojevima kako bi zaustavilo početak izgradnje više mini hidroelektrana u čemu im se pridružila glazbena skupina Dubioza kolektiv i svoj aktivistički nastup pretvorila u koncert.

Na rijeci Neretvici na području općine Konjic u sjevernom dijelu Hercegovine Elektroprivreda BiH planira graditi 15 mini hidroelektrana, a tome se protive mještani više naselja smještenih uz njezin vodotok.

U mjestu Goransko Polje mještani su spriječili prolazak teških strojeva koji su s predstavnicima investitora pokušali početi radove.

Prosvjednicima su se priključili članovi Dubioze Kolektiva koji su počeli pjevati refren jedne od svojih najpoznatijih pjesama 'Volio bih'.

"Op, op, opa, dolazi Europa, sad će da nas biju sile svjetske milicije", pjevali su članovi benda, a priključili su im se i mještani.

Potporu protiv gradnje mini hidroelektrana uputili su brojni domaći i strani aktivisti.

Iako je Vlada Federacije BiH potkraj prošle godine usvojila dokument protiv izgradnje mini hidroelektrana, svejedno se nastavljaju pokušaji njihove gradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:58