TAJNOVITI FILANTROP

Misteriozni donator dijeli milijune eura u malom slovenskom mjestu, svi skrivaju njegov identitet

Tko god da jest, stanovnici Prevalja ovom su humanitarcu izuzetno zahvalni, javlja slovenski list 24ur
Ulaz u Prevalje
 Doremo/Creative Commons 4.0, Wikimedia

Misterij intrigira Sloveniju. Nepoznati bogataš troši ogromne količine novca kako bi pomogao lokalnoj zajednici u koruškoj općini Prevalje, na granici sa Austrijom.

Nitko ne zna tko je, a kako javlja 24.ur, ako i znaju - ne žele reći jer žele sačuvati njegov identitet. Najprije se obratio lokalnom Caritasu kojem je donirao čak nekoliko tona hrane. Te su namirnice preusmjerene onima kojima su najpotrebnije.

- Rekla sam mu da mu se divim zbog toga što je učinio. On je uzvratio da se divi nama zbog svega što mi radimo za najpotrebitije i ostavio nekoliko tona hrane pred našim skladištem - kazala je u emisiji "Preverjeno" voditeljica Caritasa u Prevalju.

No, to nije sve.

Novinari su otkrili da se radi o osobi koja je išla u osnovnu školu u Prevalju te koja već godinama donira financijska sredstva za edukaciju učitelja o nenasilnoj komunikaciji. No, najveće je iznenađenje bilo kada su u Općini Prevalje saznali da im je nepoznati humanitarac donirao čak dva milijuna eura za izgradnju sportskog parka. Taj teren žele uraditi godinama, a sada to konačno mogu učiniti.

Tko god da jest, stanovnici Prevalja ovom su humanitarcu izuzetno zahvalni, javlja 24ur gdje možete pogledati i video prilog o nepoznatom dobročinitelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:27