ŠOK U GENOVI

Misteriozna smrt na brodu: Prvo našli pola tone kokaina, a potom i Srbina prerezanog vrata

Zasad su uhićena dvojica muškaraca s broda, a jedan od njih uhvaćen je kako prenosi vreće s kokainom, javljaju talijanski mediji

MSC Adelaide (fotografija iz 2019.)

 Picasa/Pi.1415926535/Wikimedia/Creative Commons 3.0

Utvrđen je identitet mornara iz Srbije koji je pronađen mrtav na brodu MSC Adelaide u Genovi, a na kojem je pronađeno skoro pola tone kokaina - riječ je o 51-godišnjem D.P. piše Blic, koji navodi samo inicijale mrtvog muškarca.

Blic također doda da je mornar živio u mjestu iz okolice Beograda.

O smrti mornara iz Srbije obaviješten je i srbijanski konzulat u Milanu. Kako Blic piše, njih je o smrti muškarca obavijestila lučka uprava iz Genove čim je tijelo pronađeno.

Prema neslužbenim informacijama, konzulat se javio i obitelji preminulog.

- Otvorena je istraga i konzulat će biti u kontaktu s policijom i obitelji oko preuzimanja tijela - kažu iz konzulata. Također, potvrđeno je da se provodi i obdukcija na tijelu mrtvog muškarca.

Do pronalaska leša došlo je nakon što je utvrđeno da se na brodu prevozila veća količina kokaina.

- Lučki radnik uhićen je "in flagranti" kada je iskrcao kontejner s 14 vreća čistog kokaina. Nakon uhićenja, policija se ukrcala na brod i pronašla zaklanog muškarca iz Srbije - pišu talijanski mediji, a prenosi Blic. Tamošnji istražitelji istražuju je li smrt državljanina Srbije povezana s pošiljkom kokaina, no trenutno se ta dva slučaja vode odvojeno.

- Članovi posade broda rekli su da su vidjeli Srbina s nožem kako hoda po brodu, ali čudno im je kako nož nije pronađen pored njegovog tijela. Zasad su uhićena dvojica muškaraca s broda, a jedan od njih uhvaćen je kako prenosi vreće s kokainom, javljaju talijanski mediji.

Brod je inače stigao iz Brazila, a kokain je bio smješten u djelu gdje je bila uskladištena kava. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi iznosila oko 30 milijuna eura.

U medijima se pojavila i informacija da je jedan od osumnjičenih rekao da se Srbin sam ubio tako što si je žiletom prerezao vrat. Pojedini talijanski mediji navode i da je Srbin krvlju napisao poruku supruzi

- Istraga tužitelja se nastavlja, a brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, objavile su vlasti u Genovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:57