POTRAGA U AMERICI

Misterij nestanka Srpkinje čiji je djed bio moćni general, policija uhitila njezinog supruga

Mobitel Ane Walshe je ugašen. Iz kuće je izašla 1. siječnja, oko četiri sata, jer je zbog posla hitno trebala otputovati u Washington

Ana Walshe

 INSTAGRAM

Ana Walshe (39), Srpkinja koja je za Novu godinu nestala u Americi, unuka je srpskog generala Nikole Ljubičića, koji je svojedobno bio jedan od najmoćnijih Srba i najbližih suradnika Josipa Broza Tita, piše Alo!, a prenosi Blic.

Ana je Novu godinu dočekala sa suprugom i djecom u njihovom domu u gradiću Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Radila je u tvrtki koja se bavi nekretninama i 1. siječnja, oko četiri sata, izašla je iz kuće jer je zbog posla hitno trebala otputovati u Washington. Od tad je nitko nije čuo niti vidio. Njezin mobitel od tad je ugašen, a jedini trag koji policija ima je taj da se 39-godišnjakinja nikad nije ukrcala na spomenuti let.

Iako je Ana nestala 1. siječnja, njezin suprug Brian Walshe nestanak je prijavio tri dana kasnije. On je uhićen u nedjelju u njihovoj kući i to zbog ometanja istrage.

- Sumnjiče ga da je policijsku istragu o nestanku svoje supruge doveo u zabludu. Policija ima razloga vjerovati da je Brian počinio kazneno delo obmanjivanja policijskih istražitelja - rekao je okružni tužitelj Norfolka.

Pripadnici jedinice za specijalne i hitne slučajeve, kao i specijalizirana jedinica obučena za potragu i spašavanje te psi tragači pretražili su šumovite oblasti u blizini kuće nestale Ane, ali nisu pronašli nijedan trag.

image

Ana Walshe

INSTAGRAM

Blic sad prenosi kako je Anin djed, Nikola Ljubičić, bio sudionik Narodnooslobodilačke borbe, a nakon rata završio je Vojnu akademiju u Beogradu, dogurao do generala JNA i bio odlikovan titulom narodnog heroja Jugoslavije. Sredinom osamdesetih bio je višegodišnji savezni tajnik za narodnu obranu i ličnost s brojnim i dubokim vezama u vrhu JNA, KOS-a i Državne sigurnosti.

Od 1982. do 1984. bio je na funkciji predsjednika Predsjedništva Socijalističke Republike Srbije i imao je, prema mnogima, ključnu ulogu u uzdizanju Slobodana Miloševića. Umro je 2005. godine i pokopan je uz vojne počasti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iste godine njegova unuka Ana Walshe napustila je Beograd i otišla u SAD. Ondje se kasnije udala za Briana Walshea s kojim je dobila troje djece. Krajem prošle godine boravila je u Beogradu, a na svom Instagram profilu prisjetila se rodnog grada. Naime, dok je ‘90-ih odrastala u Beogradu, gledala je filmove "Sam u kući" i mnoge druge sa scenama iz glamuroznih hotela s pet zvjezdica te zamišljala kako i sama radi u hotelu kao što je čuveni Ritz Carlton.

- Moj san ostvario se prvim poslom u SAD-u 2005. godine u jednom hotelu u Virginiji. Pozicije koje sam obavljala u početku nisu uključivale nikakve glamurozne zadatke (pospremanje kreveta, čišćenje toaleta, poliranje čaša, postavljanje stolova, posluživanje kruha itd.), a često su rezultirali i sa 16 sati rada dnevno. Sad (oko 15 godina kasnije), uživam u prednostima radne etike, discipline, izdržljivosti i njegujem uspomene na putovanje različito od bilo kojeg drugog. Zahvalna sam što mogu primijeniti ono što sam naučila u različitim industrijama i što kao gost koji putuje mogu iskusiti izvrsnost usluge na drugoj strani - napisala je Ana tad na svom profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:37