NOVI DOKAZI?

MISTERIJ NESTALOG BOEINGA Na plaži u Tajlandu pronađen veliki komad metala s ispisanim brojevima, postoji mogućnost da je riječ o dijelu aviona

Crew member Koji Kubota of the Japan Coast Guard looks out an observation window aboard the Japan Coast Guard Gulfstream V aircraft as it flies over the southern Indian Ocean looking for debris from missing Malaysian Airlines flight MH370 April 1, 2014. The last words from the cockpit of a missing Malaysian jet were a standard "Good night Malaysian three seven zero", Malaysian authorities said, changing their account of the critical last communication from a more casual "All right, good night". Malaysia on Tuesday released the full transcript of communications between the Boeing 777 and local air traffic control before it dropped from civilian radar in the early hours of March 8 as it flew from Kuala Lumpur to Beijing. REUTERS/Paul Kane/Pool (MID-SEA - Tags: MILITARY TRANSPORT POLITICS DISASTER) - RTR3JHRD
 © POOL New / Reuters

Na plaži na istočnoj obali Tajlanda pronađen je tri metra dug i dva metra širok komad zakrivljenog metala, zbog čega je lokalno stanovništvo odmah počelo špekulirati da bi se moglo raditi o dijelu misteriozno nestalog malezijskog Boeinga 777.

Primijetili su ga stanovnici pokrajine Nakhon Si Thammarat i o tome obavijestili nadležne službe, no zasad nema službene potvrde ima li pronađeni komad ikakve veze s nestalim avionom na letu MH370, kao ni je li uopće riječ o dijelu neke letjelice.

Na pronađenom komadu ispisan je niz brojeva, ali ne zna se što oni predstavljaju. Lokalna je policija pokrenula istragu.

Ako bi se potvrdilo da je doista riječ o komadu Boeinga, to bi predstavljalo veliko iznenađenje, s obzirom da se potraga dosad najvećim dijelom fokusirala na Indijski ocean, a istočna obala Tajlanda leži u Tajlandskom zaljeviu i Južnom kineskom moru, dok je Indijski ocean na zapadu.

Boeing je nestao s radara 8.ožujka 2014. godine tijekom leta iz Kuala Lumpura u Peking, a u njemu je u tom trenutku bilo 239 putnika i članova posade.

U srpnju prošle godine dio aviona pronađen je na otoku Reunion u Indijskom oceanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:36