UKLETO PUTOVANJE

Misterij avionske nesreće u kojoj su poginuli YouTuber i još tri osobe: ‘Cessna je samo nestala s radara‘

Niske temperature otežavaju potragu i izvlačenje tijela roniocima i drugim službama

U potrazi je sudjelovalo više od tisuću članova islandske službe spašavanja

 Wochit/Screenshot

Josh Neuman (22), skateboarder i YouTube zvijezda u usponu, poginuo je zajedno s još tri osobe u zrakoplovnoj nesreći istočno od islandskog Rejkjavika. Avion Cessna 172, kojim je upravljao iskusni 49-godišnji pilot Haraldur Diego nestao je s radara prošlog četvrtka bez slanja ikakvog signala.

Nakon potrage u kojoj je sudjelovalo više od tisuću članova islandske službe spašavanja, sonarom je u nedjelju utvrđeno kako se četiri tijela nalaze u drugom najvećem islandskom jezeru Þingvallavatn/Thingvallavatn.

No vremenski uvjeti otežavaju pronalazak i izvlačenje njihovih tijela, kao i olupine zrakoplova.

"Jako je hladno. Noćas je zabilježena temperatura od -19°C. Sad je nad jezerom sloj krhkog leda, što otežava akciju roniocima i drugim službama", kazao je glavni policijski inspektor Runar Steingrimsson.

Osim skateboardera i pilota, u Cessni su putovali još i belgijski influencer i skakač padobranom Nicola Bellavia (32), kao i 27-godišnji zastupnik belgijskog brenda Suspicious Antwerp. Glasnogovornik tog brenda Bram Boriau kazao je medijima kako je cilj njihovog leta bio "zabilježiti ljepote islandskih pejzaža", piše Guardian.

"Svi na tom putovanju bili su strastveni putnici i proizvođači sadržaja za društvene mreže, pa su im ove teme bile cilj putovanja", rekao je Boriau.

Svoju posljednju fotografiju na Instagramu Bellavia je objavio upravo s tog putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:53