NEVJEROJATNE SCENE

Mini tornado poharao nogometni teren, uskovitlani vrtlog prašine doslovce skidao odjeću s igrača!

Prizori snimljeni u Boliviji su nestvarni - izgledalo je kao da će nogometaše nalet vjetra ‘odnijeti‘ s igrališta
 Screenshot/YouTube

Nogometaši su naviknuti igrati utkamice u svim vremenskim uvjetima, no sportaši koji su sudjelovali na turniru u Boliviji nisu mogli niti sanjati da će ogroman vrtlog prašine privremeno prekinuti njihov susret.

Kad se ovaj prirodni fenomen sručio na teren, u šoku su ostali svi prisutni, i na igralištu i tribinama, a nevjerojatne snimke uskovitlane prašine postale su pravi hit na društvenim mrežama.

Video prikazuje igrače kako stoje u redu i pripremaju se za početak finala lokalnog turnira u Achocalli, kad se iznenada pojavio vrtlog prašine i doslovce ih natjerao u bijeg. Prizori su nestvarni - izgledalo je kao da će ih doslovce "odnijeti" s terena.

Zabilježen je i trenutak u kojemu snažan nalet vjetra otpuhuje odjeću s jedne osobe visoko u zrak - igrači su se istodobno razbježali kako bi izbjegli nalet vihora.

Srećom, ovaj fenomen zabilježen u Boliviji nije nanio nikakvu štetu, a spomenuti nogometni turnir na kraju je odigran bez otkazivanja. Riječ je o vrtlozima koji podižu prašinu i krhotine sa zemlje, a često ih zamjenjuju za puno jača i opasnija tornada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:20