USUSRET OPĆOJ SKUPŠTINI

Milanović posjetio Hrvate u New Yorku pa im citirao Tuđmana: ‘Samo ste nam vi pomagali‘

U svom obraćanju Hrvatima u New Yorku istaknuo je kako Hrvatska kao mala zemlja treba prvenstveno voditi računa o svom interesu, a ne o velikim idejama

Predsjednik Milanović s iseljenicima u New Yorku

 Ured Predsjednika/

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu poslijepodne po srednjoeuropskom vremenu govori pred Općom skupštinom UN-a, a prije toga se susreo s njujorškim Hrvatima, poručivši im kako Hrvatskoj osim iseljenika nitko nije pomogao te da je sve morala ostvariti sama.

Njujorškim je Hrvatima, kao i ranije u Kanadi, hrvatski predsjednik poručio da Hrvatskoj danas nije potreban njihov novac, ali je naglasio kako Hrvatskoj, osim iseljenika, nitko nije pomogao.

“Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide naprijed”, kazao je Milanović, priopćio je ured hrvatskog predsjednika.

U svom obraćanju Hrvatima u New Yorku istaknuo je kako Hrvatska kao mala zemlja treba prvenstveno voditi računa o svom interesu, a ne o velikim idejama.

“Svijet u kojemu živimo, pa i Europa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše, preživljene i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovarat ću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom na to da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas", poručio je Milanović.

"Ne smijemo nasjedati na velike ideje i revolucionarne projekte, od toga nema ništa. I kako je govorio prvi hrvatski predsjednik - mi smo mali, ali ne beznačajan narod, a velikim idejama neka se bave oni koji imaju vremena. Nama je dobro tamo gdje jesmo”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:30