MISTERIJ

MERKEL VEĆ DRUGI PUT ZAREDOM SJEDILA TIJEKOM IZVEDBE HIMNE Sve su glasnije špekulacije o zdravstvenom stanju njemačke kancelarke

 
Angela Merkel i Maia Sandu
 Fabrizio Bensch / REUTERS

Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je po drugi put zaredom sjedila dok je primala strano izaslanstvo, nakon što je niz nastupa u javnosti tijekom kojih se tresla već pokrenuo nagađanja o njezinom zdravstvenom stanju.

Merkel i moldovska premijerka Maia Sandu ostale su sjediti tijekom izvođenja državnih himni u Berlinu. Potom su se ustale i prošle iza počasne garde njemačke vojske.

Merkel se prošli mjesec više puta tresla u javnim nastupima, a prošli je tjedan po prvi put sjedila dok je primala dansku premijerku Mette Frederiksen.

Prvi put se tresla sredinom lipnja dok je primala ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog. Tad je rekla da je bila dehidrirana zbog veoma vrućeg dana.

Tijekom nedavnog posjeta Francuskoj povodom proslave Dana pada Bastille, u prostorijama njemačkog veleposlanstva u Parizu davala je izjavu prilično zadihana, a njezin je glasnogovornik to opravdao kancelarkinim brzim usponom stubama.

Liječnici ne žele špekulirati o zdravstvenom stanju kancelarke. U Njemačkoj se to smatra privatnom stvari, čak i kad je riječ o čelnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 08:56