U GODTIMA KOD MERKEL

Medvedeva zabrinulo klimanje eurozone

 AFP

MESEBERG - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je danas kako se nada da će “neodgovoran” Iran popustiti međunarodnoj zajednici nakon što su stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a dogovorile nacrt rezolucije o sankcijama protiv Teherana.

- Situacija je ovakva: dogovor o sankcijama postoji. Nadamo se da će iransko vodstvo čuti glas međunarodne zajednice. Takvi izrazi neodgovornog ponašanja ne mogu se nastaviti - rekao je Medvedev u Njemačkoj, nakon sastanka s kancelarkom Angelom Merkel.

Medvedev je rekao kako je Rusija iznimno zabrinuta zbog krize u eurozoni , ali da je “zadovoljan objašnjenjima” njemačke kancelarke i uvjeren da euro ima “dobru perspektivu”. Veliki dio ruskih deviznih rezervi je u eurima.

- Mi nismo indiferentni prema sudbini jedinstvene europske valute. Mislim da je to dobra valuta, unatoč krizi koja se dogodila - rekao je Medvedev.

Merkel je ponovila svoj stav da zbog grčke krize europske vlade moraju srezati deficite.

- Za vladu i za Njemačku, pitanje nepostojanja pretjerano visokih deficita ima ključnu ulogu. Vjerujemo da do rasta ne smije doći pomoću visokih deficita, nego da rast treba generirati na održiv način - rekla je Merkel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:59