KANADA U ŠOKU

MEDICINSKA SESTRA IZ PAKLA Prevelikim dozama lijekova ubila najmanje osmero štićenika doma za stare i nemoćne, razotkrili je tek nakon nekoliko godina

 Facebook

Zaposlenica doma za stare i nemoćne u Ontariju optužena je za ubojstva osam osoba tijekom nekoliko godina. 49-godišnja Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer u utorak je saslušana na sudu, piše BBC.

Žrtve su bili štićenici dva doma u kojima je Wettlaufer radila i bili su u dobi od 75 do 96 godina. Policija je objavila da je sedam žrtava preminulo od posljedica prevelike doze lijekova, a svi su bili smješteni u domovima u Woodstocku i Londonu u kanadskoj pokrajini Ontario.

Glasnogovornik doma u Woodstocku, Lee Griffi, rekao je da je optužena bila školovana medicinska sestra, a iz njihove je ustanove otišla prije otprilike dvije i pol godine: ‘Duboko žalimo zbog tuge i stresa koje ova situacija nameće uključenim obiteljima.’

Ubojstva su se dogodila između 2007. i 2014. godine.

Policija je otkrila vrlo malo detalja o smrtnim slučajevima i motivima na konferenciji za novinare u utorak ujutro, ali rekli su da je istraga svih osam ubojstava krenula u rujnu nakon što je policija u Woodstocku došla do određenih informacija koje pak nisu mogli otkriti jer će se dio koristiti u suđenju.

Dodali su i da nemaju saznanja o eventualnim drugim žrtvama, no medicinska je sestra radila i u drugim domovima. Zato su pozvali ljude da se jave ako imaju bilo kakve dodatne informacije. Javnost spekulira radi li se o 'činu milosrđa' ili o brutalnom zločinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:32