POSLJEDICE POVLAČENJA

McDonald‘su je zbog odlaska iz Rusije ostalo 100 milijuna dolara hrane koju ne može koristiti

McDonald‘s je rekao da će 62 tisuće zaposlenika njegovih ruskih restorana nastaviti primati plaće

McDonald'sov restoran na Trgu Puškinskaja u Moskvi

 AFP

Odlazak međunarodnog lanca restorana brze prehrane McDonald's iz Rusije tvrtku će koštati mnogo novca - i hrane, javlja CNN.

Podsjetimo, McDonald's je zbog napada Rusije na Ukrajinu 24. veljače ove godine odlučio privremeno zatvoriti sve svoje restorane u toj zemlji, ali i u Ukrajini. Ti su potezi McDonald's prošlog kvartala koštali 127 milijuna američkih dolara.

McDonald's je rekao da će 62 tisuće zaposlenika njegovih ruskih restorana nastaviti primati plaće unatoč tome što restorani neće raditi.

Glavni izvršni direktor lanca restorana Chris Kempczinski u četvrtak je tijekom telefonskog razgovora s investitorima rekao da tvrtka pruža podršku i zaposlenicima ukrajinskih restorana. Dodao je da McDonald's i njima isplaćuje plaće te da im daje i dodatnu podršku.

Od spomenutih 127 milijuna dolara, 27 je otišlo na plaće zaposlenika, hladni pogon i razne potrepštine, a 100 milijuna dolara na hranu i druge predmete kojih će se tvrtka morati riješiti.

- Rezultati uključuju (...) 100 milijuna dolara vrijedan inventar tvrtke koji će se odbaciti jer restorani privremeno ne rade - rekao je McDonald's.

Kempczinski je rekao da će tvrtka svoje planove koji se tiču Rusije i Ukrajine objaviti koncem drugog kvartala.

McDonald's u Rusiji ima 847 restorana dok ih u Ukrajini ima 108. Tih 956 restorana 2021. je bilo zaslužno za devet posto prihoda tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:13