VISOKA NAPETOST

Masovne provjere vojnika uoči inauguracije, FBI priznao da ih je strah od napada iznutra!

McCarthy je rekao da je sigurnosna provjera unutar Nacionalne garde trajni postupak i da po drugi i treći put provjeravaju vojnike
 Samuel Corum

FBI provjerava svih 25.000 vojnika Nacionalne garde koji dolaze u utorak u Washington na inauguraciju novoizabranog američkog predsjednika Joea Bidena zbog straha od napada iznutra, prenio je noćas AP. Američke sigurnosne službe boje se infiltracije krajnje desnice među redove vojske i policije, koja bi mogla izazvati nerede prilikom okončanja mandata Donalda Trumpa. Od zapovjednika postrojbi nacionalne garde zatraženo je da pripaze na probleme u svojim redovima.

Pripadnici Garde osposobljeni su za prepoznavanje potencijalnih prijetnji unutar vlastitih redova, rekao je američki ministar obrane Ryan McCarthy za Associated Press.

McCarthy je rekao da je sigurnosna provjera unutar Nacionalne garde trajni postupak i da po drugi i treći put provjeravaju vojnike koji će osiguravati inauguraciju. Dosadašnjom provjerom nisu pronašli niti jednog sumnjivog vojnika.

Nakon pobune Trumpovih pristaša koji su provalili u zgradu Kongresa 6. siječnja, u mnogim saveznim državama mobilizirana je Nacionalna garda, a vladine zgrade dodatno su zaštićene ogradama. Nedjeljni prosvjedi ekstremističke skupine Boogaloo Bois nisu bili masovni kako se strahovalo: nisu uspjeli organizirati prosvjede u svih 50 saveznih država, a prosvjedi nigdje nisu bili masovni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:31