KRIVA JE - LISICA!

Masakr u zoološkom vrtu užasnuo osoblje: ‘Našli smo 25 zaklanih flaminga, nastradala je i patka‘

Inspekcija je u ponedjeljak otkrila rupu u čvrstoj metalnoj mreži koja okružuje vanjsko dvorište, a incident se istražuje

ilustrativna fotografija

 Eric Beracassat/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

U zoološkom vrtu u američkom Washingtonu, D.C. dogodio se nesvakidašnji incident - lisica se, naime, probila do staništa ptica na otvorenome u Nacionalnom vrtu Smithsonian i ubila 25 flaminga.

Radnici su u ponedjeljak ujutro pronašli mrtve flaminge i uočili lisicu koja je potom pobjegla iz staništa. Uz desetke mrtvih američkih flaminga, ubijena je i patka lastarka, a ozlijeđena su još tri flaminga, izvijestili su dužnosnici i dodali kako su prije incidenta u jatu zoološkoga vrta živjela 74 flaminga.

- Ovo je ogroman gubitak za nas i sve koji brinu o našim životinjama - rekla je Brandie Smith, ravnateljica Nacionalnog zoološkog vrta Smithsonian i instituta za biologiju očuvanja, a prenosi NBC News.

Preživjele ptice premještene su u zatvorene prostore, dok patke trenutačno borave u natkrivenom vanjskom prostoru.

Inspekcija je u ponedjeljak otkrila rupu u čvrstoj metalnoj mreži koja okružuje vanjsko dvorište, a incident je i dalje pod istragom. Metalna mreža koja okružuje stanište u međuvremenu je ojačana, postavljene su i "žive" zamke, ali i digitalni fotoaparati s infracrvenim senzorima koji prate sve noćne aktivnosti.

Jato flaminga u Nacionalnom vrtu Smithsonian uglavnom živi na otvorenome u dvorištu s grijanim bazenom i štalom. Ovotjedni incident bio je prvi proboj grabežljivaca u tom vrtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:37