UŽAS U MEKSIKU

Majka snimala dijete u plićaku i slučajno uhvatila trenutak krvoločnog napada na turista iz Kanade

Civilna obrana traga za morskim psom, ali se ne isključuje mogućnost da se radi o krokodilu, jer obje životinje prevladavaju na tom području

Snimljeni napad

 Tiktok/

Mladi par slučajno je snimio stravičan trenutak kad je 76-godišnjeg kanadskog turista napala nepoznata životinja na plaži u Meksiku, prenosi Daily Mail.

Joseph Jeff Bynens plivao je 14. prosinca na plaži grada Ixtapa Zihuatanejo kad ga je napao morski pas ili krokodil. Iako su ga uspješno izvukli iz vode, ostao je bez većeg dijela noge i preminuo od gubitka krvi.

U izvješćima se navodi da je Bynensa ubio morski pas, iako vlasti zbog njegovih ozljeda sumnjaju da ga je možda napao krokodil. Njegovu partnericu također je napala ista životinja i odvedena je u bolnicu.

Video mlade majke koja se igra na plaži s kćeri, slučajno je u pozadini uhvatio i napad. Dužnosnici kažu da bi snimka mogla pomoći kako bi se sa sigurnošću otkrilo o kojoj životinji je riječ.

Na snimci se Marlene Luviano na obali igra s kćeri kojoj je bio rođendan. U pozadini se vidi Bynens kako pliva do bove i maše rukom u zraku, tražeći pomoć prije nego što ga životinja povuče u dubine.

Luviano je shvatila da nešto nije u redu i odvela kćer dalje od vode, a zatim zamolila partnera da prestane snimati.

- Uživali smo na plaži i čuli nešto u moru. Kad su ga izvukli na obalu, rana se odmah vidjela. Primijetila sam da više nije krvarila - prisjeća se majka, koja tvrdi da je Bynens već tada iskrvario.

Vlasti još uvijek istražuju je li Bynensa napao morski pas ili krokodil. Njegova smrt dogodila se samo nekoliko minuta nakon što je žena iz Los Angelesa teško ozlijeđena, također tijekom napada morskog psa ili krokodila.

Valerie Haurowitz zadobila je teške ozljede nakon što ju je životinja ugrizla za nogu oko devet sati na plaži Playa Quieta u Zihuataneju.

Vjeruje se da je otprilike pet minuta kasnije ista životinja napala Bynensa, a Ured za civilnu obranu izvijestio je da ih je napala "neidentificirana životinja".

Civilna obrana traga za morskim psom, ali se ne isključuje mogućnost da se radi o krokodilu, jer obje životinje prevladavaju na tom području.

Jorge Sanchez Allec, gradonačelnik Zihuataneja rekao je da su ga ugrizi žrtava uvjerili da je riječ o krokodilu. Playa Quieta je zatvorena nakon napada dok traje potraga za životinjom.

Prošlog tjedna, krokodil je viđen na plaži El Palmar, oko šest kilometara južno od mjesta gdje se dogodio napad na kanadskog turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:36