NOVI DETALJI ISTRAGE

Majka malene Britanke koja je pronađena mrtva u Maleziji: ‘Te noći čula sam glasove‘

Tinejdžerka iz Londona bila je dijete s posebnim potrebama, a nestala je prve noći obiteljskog odmora u resortu kod Kuala Lumpura
Nora Quoirin, nestala djevojčica
 Obiteljski album/The Lucie Blackman Trust

U javnost dolaze novi detalji istrage u slučaju smrti 15-godišnje Britanke Nore Quoirin koja je ljetos nestala u malezijskom resortu, a nakon višednevne potrage nestala djevojka pronađena je mrtva.

Kako piše BBC, majka je kobne noći čula neuobičajene zvukove i ljudski glas u njihovom apartmanu. Upravo te noći Nora je nestala.

Dijete s posebnim potrebama

Meabh Quoirin stoga kaže kako vjeruje da je njezina kćer oteta. No, kako je rekla sudskim istražiteljima, boji se da Nora prilikom otmice nije bila prisebna.

Obitelj je ranije ukazivala na brojne propuste u istrazi.

Norina obitelj iz Londona je stigla na odmor u malezijski resort Sora House nedaleko Serembana, oko 65 kilometara južno od Kuala Lumpura. Nora je nestala dan nakon što je obitelj došla u eko-resort. Zabrinutost je bila naročito velika jer je dijete rođeno sa holoprozencefalijom, rijetkom anomalijom mozga koja utječe na sposobnost razvoja.

Nakon višednevne potrage Norino tijelo pronašli su građani, dobrovoljci koji su se uključili u potragu. Pronađena je na plantaži palmi uljarica nedaleko resorta.

Njezina majka rekla je na sudu kako se sjeća da je te noći čula "mumljanje" ispred njihovog apartmana. Čula je više glasova, a pomislila je da se netko vraća sa zabave ili je organizirao zabavu. No, prisjetila se i da je kasnije začula utišane glasove koji su "djelovali dosta blizu". No, ubrzo je zaspala i nije napuštala krevet tijekom noći jer je bila iscrpljena od dugotrajnog leta i jet-laga. Time je objasnila zašto nije reagirala na sumnjive zvukove, tvrdeći kako nije bila potpuno svjesna u tom trenutku.

Oko 7.30 Norin otac Sebastian otišao je do njezine sobe u kojoj je dijelila krevet s 12-godišnjom sestrom Iness. Tada je shvatio da Nore nema, piše BBC.

'Nije moguće da je odšetala'

Norina obitelj kaže kako je djevojka imala velikih problema zbog anomalije. Teško je učila, a imala je i poteškože sa kretanjem jer se borila kako održati ravnotežu i koordinaciju. Stoga bi, kada bi trčala, posrtala i padala te se lako umarala. Imala je i problema sa patentnim zatvaračima te gumbima na odjeći.

. Za nju je običan školski dan bio jako naporan, nekada bi trebala mnogo energije samo da sjedi na mjestu - rekla je Meabh dodavši kako se o Nori morala svakodnevno brinuti jer nije bila u stanju učiniti išta bez njene pomoći, a bila je na mentalnoj razini petogodišnjakinje.

To je smatrala važnim istaknuti kako bi ukazala da je posve nemoguće da je djevojka naprosto odšetala iz apartmana,

Obnaženo tijelo djevojčice na sebi je imalo nekoliko ogrebotina i modrica, za koje majka tvrdi kako nisu mogle nastati od šetnje džunglom.

-Ona se uvijek kretala vrlo polako - dodala je.

Istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:18