TUŽI JE SINDIKAT

Madonna na ruskom sudu zbog propagande homoseksualizma i kritike crkve

 AP

Gradski sud u moskovskoj četvrti Sankt Peterburga uputio je poziv za saslušanje američkoj pop-ikoni Madonni koju je pravoslavna udruga Sindikat građana Rusije opanjkala da je na svom kolovoškom koncertu na rijeci Nevi u tom gradu propagirala homoseksualizam . To se pak kosi s tamošnjom zakonskom odredbom koja zabranjuje svaki takav pokušaj kako bi se djecu zaštitilo od nepoželjnih utjecaja.

Dvojezična tužba

Sudski poziv, pisan, kako je objavio ruski portal Life News, na ruskom i engleskom jeziku, odaslan je na newyoršku adresu slavne pjevačice, ali i na adresu njezina elitnog fitness kluba u Moskvi - Hard Candy Fitness, ako ona kojim slučajem ondje svrati.

“Sindikalisti” su, naime, uočili da je raspojasana Madonna na inkriminirajućem koncertu gazila po pravoslavnom križu i od publike zahtijevala da u znak podrške seksualnim manjinama dignu u zrak ružičaste vrpce.

Dolazak na sud

Za taj postupak, koji je šokirao uzorne građane, iz pravovjernog Sindikata od Madonne ištu kompenzaciju od 7,5 milijuna eura. Ročište je zakazano za 25. studenoga, a Madonnin dolazak zasad nije potvrđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 12:23