NA UDARU KRITIKA

Macron dobio mali predah nakon spornog intervjua, parlament odobrio najnovije mjere protiv covida

Zakon o covid potvrdama odobrilo je 214 zastupnika, 93 je glasalo protiv, dok je 27 bilo suzdržano

Emmanuel Macron

 Thomas Samson/AFP

Francuski parlament odobrio je u četvrtak najnovije vladine mjere u borbi protiv covida-19, među njima i covid potvrdu, omogućivši malo predaha predsjedniku Emmanuelu Macronu nakon kritika njegova napada na necijepljene.

Zakon o covid potvrdama odobrilo je 214 zastupnika, 93 je glasalo protiv, dok je 27 bilo suzdržano. Mjere će zatim razmatrati Senat, koji će ih ispitati prije daljnjeg odobrenja.

Vladajuća stranka Republika u pokretu ranije je ovog tjedna branila Macronovu upotrebu grubog jezika dok je Macron pojačao svoju kampanju protiv onih koji nisu u potpunosti cijepljeni protiv covida-19, nakon što su njegove riječi izazvale osudu oporbe i pomiješane reakcije birača.

Macron je rekao da želi "razbjesniti" necijepljene ljude zakomplicirajući im živote da bi se na kraju cijepili. Govorio je to u intervjuu za list Le Parisien, u kojem je također necijepljene ljude nazvao neodgovornim i nedostojnim da se smatraju građanima.

Francuska je u srijedu zabilježila rekord od više od 332.000 novozaraženih covidom-19 u posljednja 24 sata i još 246 smrtnih slučajeva od covida u bolnicama, dok se zemlja bori protiv petog vala virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2022 18:40