‘SKINUT ĆE MU GLAVU‘

Lukašenko želi unijeti nemir u Kijev: ‘Između Zelenskog i njegove vojske počinje ozbiljan sukob‘

Ukrajinski nacionalisti žele da Ukrajina bude neovisna, ne žele da tamo budu ni Rusi i Bjelorusi, ali ni i Poljaci

Aleksandar Lukašenko

 Sergei Guneyev/Afp

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u petak kako između ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i ukrajinske vojske počinje ozbiljan sukob.

'Prema mojim informacijama, u Ukrajini se počinje razvijati ozbiljan sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske. Vojska kao nitko drugi razumije što znači sukob s Rusijom. Oni vide svoje sposobnosti i koliko dugo se mogu boriti. A više se ne mogu boriti. Vidite, Rusija je promijenila taktiku', rekao je Lukašenko novinarima, prenosi ruski TASS.

Lukašenko vjeruje da bi sukob između Zelenskog i časnika nacionalista mogao eskalirati zbog nedavnih sporazuma između Kijeva i Varšave.

'Nacionalisti su vidjeli da je dao poseban status Poljacima. I čemu to vodi? Do grabljenja zapadnih dijelova Ukrajine. I tu nastaje sukob između predsjednika i vojske. I siguran sam da ukrajinska vojska može svakome skinuti glavu', rekao je Lukašenko koji smatra da ukrajinski nacionalisti žele da Ukrajina bude neovisna.

'Oni ne žele da tamo budu ni Rusi i Bjelorusi, ali ni Poljaci. I skinut će glavu svakome tko danas želi secirati Ukrajinu', istaknuo je bjeloruski predsjednik.

Podsjetimo, Poljacima u Ukrajini bit će dodijeljen 'poseban pravni status' sličan onom koji Ukrajinci koji bježe od ruskog rata imaju prilikom ulaska u Poljsku, prema nacrtu zakona koji je Zelenski obećao da će podnijeti parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:20