POLICIJSKA OKRUTNOST

Ludilo u Francuskoj: Osam naoružanih policajaca izbacili Britanca iz vlaka jer nije nosio ‘ispravnu‘ masku

- Nisam učinio ništa loše i poštujem sva pravila o koronavirusu - ovo je apsolutno nečuveno, rekao je dok ga je odvodila policija.
Policajac, ilustrativna fotografija
 Dana Tentea/Afp/Profimedia

Nesvakidašnja drama dogodila se u četvrtak kad je putnik iz Velike Britanije vlakom išao na poslovno putovanje u Francusku.

Neidentificiranog muškarca u četrdesetima, za kojeg se vjeruje da je putovao iz Liverpoola, osam naoružanih policajaca izbacilo je iz francuskog brzog vlaka Eurostara zbog "neispravnog nošenja maske", prenosi Mirror.

"Nisam učinio ništa loše i poštujem sva pravila o koronavirusu - ovo je apsolutno nečuveno", rekao je dok su ga odvodili pred očima šokiranih putnika.

"Nemam pojma o čemu se tu radi, osim što me je optužio da ne nosim odgovarajuću vrstu maske", rekao je muškarac i objasnio da je na licu nosio masku crne boje.

U priopćenju Eurostar navodi kako je čovjek u više navrata skidao masku, i na stanici, i tijekom putovanja, unatoč blagim podsjetnicima osoblja da ju ne skida.

Iako su se putnici žalili na kašnjenje vlaka zbog samo jednog putnika, osoblje Eurostara navodno je samo nastavilo provoditi svoju pravdu.

"Bilo je smiješno. Zaposlenica Eurostara govorila je policiji što da učini i inzistirala je da se jadnik ukloni, kao da je nekakav kriminalac", rekla je 32-godišnja Londončanka koja je zatražila da je se zove Lil.

“Zapravo je bio vrlo razuman, nije uopće psovao niti se ponašao na bilo kakav ometajući način - svi ostali bili su na njegovoj strani, ali je odmarširao i više ga nismo vidjeli", rekao je drugi putnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:45