KAŽE - ‘TERORIZAM‘

Ljutiti Putin prijeti: ‘Zašto napasti Krimski most, to nema vojne logike! Brzo ćemo odgovoriti, stvar se već sprema‘

‘Rusija će odgovoriti na teroristički napad na Krimski most. Ministarstvo obrane priprema relevantne prijedloge‘, rekao je Putin

Vladimir Putin

 Natalia Kolesnikova/Afp

Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da njegovo ministarstvo obrane priprema prijedloge za odgovor na napad koji je oštetio cestovni most koji povezuje Krim s južnom Rusijom, a za koji je okrivio Ukrajinu.

Na kraju televizijskog sastanka s nacionalnim i regionalnim dužnosnicima kako bi se procijenile posljedice eksplozije, ruski predsjednik nazvao ju je okrutnim i besmislenim činom, označivši ga "terorističkim" napadom jer, kako je tvrdio, most nije korišten za mjeseci za opskrbu ruskih snaga koje se bore u Ukrajini.

“Rusija će odgovoriti na teroristički napad na Krimski most. Ministarstvo obrane priprema relevantne prijedloge. Ono što se dogodilo bio je još jedan teroristički napad kijevskog režima, koji nije imao nikakve logike s vojnog stajališta", kazao je ruski predsjednik.

Ukrajina nije službeno preuzela odgovornost, ali mediji u zemlji navode da su ukrajinske sigurnosne službe rasporedile pomorske bespilotne letjelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:36