‘OZBILJNA OPASNOST‘

Lavrov: Postoji prijetnja trećeg svjetskog rata i nuklearnog rata, a Zelenski je dobar glumac

‘Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu‘, rekao je

Sergej Lavrov 

 Alexander Zemlianichenko/AFP

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata "ozbiljna" i "stvarna".

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč "velikim rizicima u ovome trenutku", rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju.

"Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli", rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapada zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na "stvarnu" opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse.

"Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti", rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

"Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu", rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog - nekadašnjeg glumca - da se "pretvara" da pregovara.

"On je dobar glumac (...), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja", ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:23