SNJEŽNA NEPOGODA

Lavina ZATRPALA SELO na Kosovu: Poginulo sedam osoba, a za još dvije se traga

Spasilačke su ekipe iz lavinom prekrivene kuće uspjeli izvući sedmogodišnju djevojčicu koja je odmah prevezena u bolnicu te se dobro oporavlja
 AP Photo/Sharif Shayeq

PRIŠTINA - Najmanje sedam ljudi je poginulo, a za još troje se traga nakon što je lavina zatrpala dvanaest obiteljskih kuća u selu Restelica u općini Dragaš na jugu Kosova, javlja AP. Među smrtno stradalima nalaze se i roditelji te njihov 17-godišnj sin.

Prema riječima svjedoka, lavina je bila visoka 10 metara i široka gotovo pola kilometra. Srećom u nesreći, deset od dvanaest zatrpanih kuća bilo je prazno jer se vlasnici nalaze na radu u inozemstvu.

Spasilačke su ekipe iz lavinom prekrivene kuće uspjeli izvući sedmogodišnju djevojčicu koja je odmah prevezena u bolnicu te se dobro oporavlja. Pripadnici policije, specijalaca, snaga sigurnosti Kosova i lokalni dobrovoljci nastavljaju s pretraživanjem, no užasno nepristupačan i strmi teren otežava im posao.

Jake su snježne oborine blokirale put prema Restelici koji nije ponovo probijen. U povremenim prekidima su i telefonske veze. Pripadnici KFOR-a sa svojom mehanizacijom pokušavaju barem malo očistiti prometnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 22:54