SKUPA POGREŠKA

Kupac napravio frku u Firenzi: ‘Kava dva eura? A gdje vam je istaknuta cijena? Zovem policiju!‘

Vlasnik lokala kažnjen je s 1000 eura iako tvrdi kako je cijena kave bila jasno istaknuta na digitalnom cjenovniku

ilustrativna fotografija Firenze

 Lorenzo Codacci/Alamy/Alamy/Profimedia/Lorenzo Codacci/Alamy/Alamy/Profimedia

Popularni kafić Ditta Artigianale u Firenci kažnjen je s 1000 eura nakon što je mušterija njihovu kavu bez kofeina platila dva eura, a cijena iste, kako tvrdi, nije bila istaknuta na cjenovniku na šanku. Kupac je pozvao policiju koja nije imala izbora nego kazniti ugostiteljski objekt zbog propusta u poslovanju.

Ditta Artigianale inače slovi kao mjesto poznato po kuhanju kave koje je osvojilo i nekoliko nagrada na natjecanjima.

Vlasnik Francesco Sanapo komentirao je kaznu na društvenim mrežama, gdje je srčano branio svoju kavu za koju kaže kako "dolazi s male plantaže u Meksiku, a njegovi baristi pripremaju je s velikom pažnjom". Također tvrdi kako je cijena kave bila jasno istaknuta na digitalnom cjenovniku, prenosi The Guardian.

- Kaznili su me jer se netko uvrijedio što je platio dva eura za kavu bez kofeina (koja uključuje proces ekstrakcije vode). Možete li vjerovati? Netko se i danas može toliko iznervirati da pozove policiju koja zbog zastarjelog zakona očito i dalje smatra da smo u krivu. Ovaj zakon mora se promijeniti jer bi ga inače 99,9% barova i restorana moglo lako prekršiti - rekao je Sanapo.

Prosječna cijena espressa u Italiji iznosi jedan euro, iako je više od 70% kafića ranije ove godine povećalo cijene zbog problema u lancu opskrbe i loše berbe. Grupe potrošača upozorile su da bi cijena espressa ove godine mogla porasti na prosječnih 1,50 eura.

Francesco Sanapo kaže kako je njegov lokal Ditta Artigianale - na Facebooku opisan kao prvi talijanski caffe bar posvećen kvalitetnoj kavi - bio donekle revolucionaran kad je odmah nakon otvorenja 2013. godine naplaćivao 1,50 eura za espresso.

- Bilo je negativnih i pozitivnih reakcija, ali nikad dosad nisam bio kažnjen. Nitko se više ne bi trebao sablažnjavati zbog plaćanja dva eura za espresso, pogotovo danas kad su cijene sirovina otišle u nebo - dodao je.

Neki od kupaca odmah su stali na stranu kažnjenog kafića.

- Ovakva mušterija negdje drugdje u slučaj bi umiješala i FBI - napisao je netko na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:30