STRAVIČNI SLUČAJEVI

KRVAVI NIZ ZLOČINA ZAPANJIO TEKSAS Petero djece ubijeno ili ranjeno vatrenim oružjem, petogodišnjak ustrijelio godinu dana mlađeg brata

Arhiva
 Profimedia, Zuma Press

Petero djece ubijeno je ili ranjeno vatrenim oružjem ovaj vikend u Teksasu, među kojima i četverogodišnjak kojega je ubio petogodišnji brat, prema policijskim izvorima i američkim medijima.

Te nesreće ponovo upozoravaju na opasnost vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama, gdje 30 posto odraslih navodi da posjeduje barem jedan komad takvog oružja.

U nedjelju je petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući u mjestu Fort Worth, zapadno od Dallasa te ispalio fatalan hitac u četverogodišnjeg brata, objavila je lokalna policija.

"Za sada nije pokrenut sudski postupak protiv roditelja", precizirao je glasnogovornik policije.

Nekoliko sati poslije u susjednom Arlingtonu šestogodišnjak je teško ranjen, a počinitelj je vjerojatno jedan od njegove braće. Nekoliko djece igralo se u sobi kada je desetogodišnjak pronašao pušku, uperio je u najmlađeg među njima te opalio. Dječak je ranjen u glavu i kritično je.

Mladić koji je bio u kući rekao je policiji da je puška njegova, a njegovi su roditelji ustvrdili da o tome ne znaju ništa pa istraga treba utvrditi kako je nabavio oružje.

U trećem slučaju, također u Arlingtonu, osmogodišnja djevojčica ranjena je u nedjelju pucnjem iz poluatomatskog ukradenog oružja, izvijestio je Dallas Morning News.

Njezini roditelji su rekli da je sjela na to oružje koje je opalilo.

U nedjelju ujutro četrnaestgodišnjakinja je ranjena vatrenim oružjem i prevezena je u bolnicu Fort Worth, javio je kanal CBS ne navodeći okolnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:24