IZVADIO PIŠTOLJ

Krvavi covid incident u Moskvi: Došao po putovnicu pa ubio dvoje jer mu je rečeno da stavi masku

Kako prenose ruski mediji, ruski veteran pomahnitao je

Pucnjava se dogodila u centru javnih uslugau Moskvi

 Screenshot/YouTube

Jedan je muškarac u utorak otvorio vatru u gradskom uredu u Moskvi i ubio najmanje dvije osobe te još četiri ranio, a vjeruje se da je do napada došlo nakon što mu je rečeno da stavi zaštitnu masku na lice, izvijestili su lokalni mediji.

Prema policijskim izvorima, kako su izjavili za poslovnu medijsku grupaciju RBK, 45-godišnji veteran Sergej Glazov u utorak je u jugoistočnom dijelu Moskve pucao u podružnici ureda koju u koju građani dolaze zbog obrade ili vađenja dokumenata.

Prema medijskim napisima, incident se dogodio u centru javnih usluga u četvrti Rjazanski, oko 12 kilometara od Crvenog trga.

Dnevne novine Kommersant izvijestile su da je muškarac izvadio pištolj i počeo pucati nakon što ga je zaustavio zaštitar i zatražio da stavi masku na lice u skladu s pravilima o suzbijanju zaraze korona virusom, kako prenosi RT.

Prema informacijama koje dolaze od strane snaga sigurnosti, Glazov je pucao iz pištolja prilagođenog za pucanje bojevom municijom.

Obraćajući se novinarima, zamjenica gradonačelnika Moskve Anastazija Rakova izjavila je da su u incidentu poginuli službenik u zgradi i zaštitar.

Zamjenica gradonačelnika: Došao je po putovnicu

Prema njezinim riječima, muškarac je u centar došao po putovnicu.

Prema dosadašnjim informacijama, četiri su osobe ozlijeđene, među njima djelatnica državne institucije za stambeno zbrinjavanje i zaposlenica upravne zgrade centra te dvoje posjetitelja, među kojima je i 10-godišnje dijete, rekla je Rakova.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin oglasio se nakon incidenta na Twitteru.

"Izražavam sućut žrtvama i obiteljima žrtava", napisao je Sobjanin i dodao da "liječnici daju sve od sebe kako bi pomogli ranjenima".

Glasnogovornica policije Irina Volk potvrdila je da je "uhićenik priceden u prostorije policijske uprave".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:58