OBILNE KIŠE

KRVAVA RIJEKA NA NAJČUVANIJOJ GRANICI SVIJETA! Lokalno stanovništvo u nevjerici, vlast objasnila o čemu se radi, ali to nije zaustavilo paniku

 
 Karen Black / Alamy / Alamy / Profimedia

Rijeka u blizini granice dviju Koreja pocrvenjela je nakon što je zagađena krvlju svinja.

Naime, južnokorejske vlasti su u pokušaju da zaustave širenje afričke svinjske kuge ubile 47.000 svinja. Obilne su kiše zatim dovele do izlijevanja te svinjske krvi od mjesta na kojem su one trebale biti zakopane, u rijeku Imjin, javlja BBC.

Afrička svinjska kuga je zarazna i neizliječiva bolest. Niti jedna zaražena svinja ne preživi tu bolest, no ona nije opasna za ljude.

Lokalne su vlasti odbacile kritike da će ta krv zaraziti druge životinje i kažu da je prije klanja provedena dezinfekcija te da su poduzeti potrebni koraci kako bi se spriječilo daljnje zagađenje.

Afrička svinjska kuga nedavno je otkrivena u Južnoj Koreji, a nagađalo se da je bolest stigla preko svinja koje su prešle preko demilitizirane zone koja razdvaja Sjevernu i Južnu Koreju.

Prvi je slučaj bolesti zabilježen u Sjevernoj Koreji u svibnju, a Južna se od tada bori da zaraza ne stigne i do njih, pa su izgradili i ograde na granici i naredili vojsci da ubiju sve divlje svinje koje prijeđu granicu.

Unatoč mjerama opreza, Južna je Koreja izvijestila o prvom slučaju te bolesti 17. rujna.

Velik dio azijskih zemalja pogodila je ova bolest svinja, uključujući i Kinu, Vijetnam i Filipine, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:26