UMJESTO 100 DOLARA

Kriptovalutni div joj zabunom uplatio 10 milijuna dolara, ona kupila vilu i poručila: ‘Primljeno, hvala!‘

Kompanija je ove godine pokrenula pravni spor, a u veljači je odobreno zamrzavanje računa gospođe Manivel

Ilustrativna fotografija

 Quatrox Production/Alamy/Alamy/Profimedia/Quatrox Production/Alamy/Alamy/Profimedia

Platforma za trgovanje kriptovalutama Crypto.com zabunom je jednoj ženi iz Australije na račun prebacila 10,5 milijuna dolara, a da tu grešku nije primijetila čak sedam mjeseci, piše Guardian.

Kompanija - koja je svojedobno glumcu Mattu Damonu platila pozamašnu svotu za reklamu na Super Bowlu u kojoj ovaj izgovara rečenicu ‘sreća prati hrabre‘ - otkrila je da je slučajno pravo bogatstvo prebacila na račun Thevamanogari Manivel iz Melbournea u prosincu 2021., čak sedam mjeseci nakon što je greška počinjena.

Crypto.com, kompanija koja u Australiji posluje pod imenom Foris GFS, je uplatila 10,5 milijuna umjesto 100 dolara. Osim toga, greškom su unijeli i pogrešan broj računa te je tako novac završio na računu gospođe Manivel.

Kompanija je ove godine na vrhovnom sudu države Viktorije pokrenula pravni spor, a u veljači je odobreno zamrzavanje računa gospođe Manivel kod Commonwealth banke, no većina je novca tad već bila prebačena na druge račune - koji su također kasnije zamrznuti.

Na sudu je rečeno da je 1,35 milijuna dolara tog novca upotrijebljeno za kupnju kuće s četiri spavaće sobe u Craigieburnu na sjeveru Melbournea u veljači, a vlasništvo nad nekretninom potom je prebačeno na ime sestre gospođe Manivel, Thilagavathy Gangadory, koja živi u Maleziji.

Gospođi Gangadory su u više navrata pokušali uručiti naloge za zamrzavanje računa, no to nije uspjelo jer ona nikada nije odgovorila na e-mailove odvjetnika kompanije Crypto.com. Jedina komunikacija dostavljena sudu bio je e-mail odgovor odvjetnicima gospođe Manivel u kojem je samo stajalo: ‘Primljeno, hvala‘.

Također, gospođini su odvjetnici obavijestili Crypto.com da njezina sestra Gangadory ‘traži pravni savjet‘.

To je rezultiralo presudom u korist Crypto.com-a prema kojoj je Gangadory naloženo da što prije proda nekretninu i kompaniji vrati novac kao i kamate i sudske troškove u iznosu od 27.369,64 dolara.

Otpuštanje radnika

U lipnju je Crypto.com objavio da je otpustio 260 svojih zaposlenika zbog pada tržišta kriptovaluta. Ali Verge je izvijestio da je tvrtka u tajnosti otpustila mnogo više ljudi o čemu ostatak zaposlenika nije bio obaviješten.

Pad na tržištu kriptovaluta došao je samo nekoliko mjeseci nakon što je AFL najavio petogodišnje partnerstvo s Crypto.com kako bi postao ‘službena platforma za razmjenu kriptovaluta i trgovanje u ime AFL-a i AFLW-a‘ (AFL i AFLW su muška i ženska australska nogometna liga).

Crypto.com je u svibnju rekao da namjerava ispoštovati dogovor do kraja.

‘Financije su dobre, a ovo su višegodišnji ugovori, koji će i dalje igrati ključnu ulogu u našoj misiji ubrzanja prijelaza svijeta na kriptovalute‘, rekao je glasnogovornik kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:01