UM CARUJE

Kriminalni ‘genij‘ pozvao policiju zbog hladnog pomfrita, a onda su oni shvatili da im je u ruke pao odbjegli ubojica

Antoine Simis prvi je put uhićen 2019. godine, nakon što je optužen da je u listopadu 2018. zapalio automobil u kojem se nalazila žena

Sims je zatražio nove krumpiriće, umjesto povrata novca, i počeo se obračunavati s blagajnikom

 MATTHIAS BALK/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Postoje ljudi koje se naziva "kriminalnim genijima" jer godinama nadmudruju organe reda i na sve moguće načine izbjegavaju uhićenje. Ovaj čovjek je suprotno od toga.

Antoine Sims (24) uhićen je nakon što je nazvao policiju kako bi se požalio na hladne krumpiriće u McDonald‘su, da bi na kraju završio u lisicama zbog potjernice koja je raspisana za njim prije tri godine.

Bizaran slučaj dogodio se prošlog tjedna u američkoj saveznoj državi Georgiji, kad je Sims sa svojom zaručnicom čekao u redu u McDonald‘su. Zbog kvara na pisaču za ispis računa, kupci popularne brze hrane nisu znali kada je njihova narudžba spremna za preuzimanje. Iziritiran zbog dugog čekanja, Sims je pitao blagajnika kada bi njihova narudžba mogla biti spremna.

"U tom trenutku vidim da je naša narudžba već spremna i hladi se na pultu", rekao je Sims u izvješću za policiju. "Tada sam probao pomfrit. Bio je mlak, ali ne i vruć".

Sims je zatražio nove krumpiriće, umjesto povrata novca, i počeo se obračunavati s blagajnikom. Naposljetku se u prepirku upleo i menadžer restorana, koji je rekao Simsu da napusti objekt, nakon što je 24-godišnjak počeo psovati i bacati hranu na radnike McDonald‘sa. Kada je na mjesto konflikta stigla policija, Simsu je naređeno da napusti restoran.

"Ne želim ga nikada više ovdje vidjeti. Frajer je očito na uvjetnoj slobodi. Pogledajte, ima narukvicu oko gležnja", rekao je tada policajcima menadžer restorana.

Policajci su potom od dispečera zatražili provjeru Simsovih podataka kroz bazu podataka o kriminalnim djelima. Sims je postao primjetno nervozan.

"Bojim vas se. Upravo sam odležao tri godine. Gospodine, ja se vas bojim", govorio je Sims policajcima. Kad mu se jedan od službenika približio, Sims je dao petama vjetra. Kratka potjera završila je u obližnjem stambenom kompleksu. Policajci su Simsa pronašli na trećem katu, dok je pokušavao provaliti u jedan od stanova. Opirao se uhićenju pa su policajci morali iskoristiti pištolj za omamljivanje kako bi ga svladali.

Sims je prvo odvezen u bolnicu, a potom u zatvor.

Kriminalni "genij" prvi je put uhićen 2019. godine, nakon što je optužen da je u listopadu 2018. zapalio automobil u kojem se nalazila žena. Optužen je za teško ubojstvo i završio u pritvoru. Pustili su ga na uvjetnu slobodu, odredili jamčevinu od 275 tisuća dolara te su mu naredili da se pojavi na sudu. Sada je optužen zbog nepojavljivanja na sudu, kao i zbog ometanja provođenja zakona i kaznenog djela nedozvoljenog držanja droge s namjerom distribucije. Policija je u vozilu njegove zaručnice pronašla 31 gram marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:55