IZRAZILI SUĆUT

Kremlj pozdravio mudrost kraljice Elizabete: ‘Takve kvalitete sada su vrlo rijetke. Putin? Ne dolazi na pogreb‘

Zasad se ne zna hoće li neki predstavnik ruske vlade ići na pogreb jer još nisu objavljeni ni detalji oko posljednjega ispraćaja

Elizabeta II. i Vladimir Putin

 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Ruski narod "duboko poštuje" kraljicu Elizabetu II., njezinu "mudrost i autoritet", objavio je u petak Kremlj nakon kraljičine smrti i dodao da predsjednik Vladimir Putin neće ići na njezin posljednji ispraćaj.

"Takve kvalitete sad su vrlo rijetke na međunarodnoj sceni", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare u petak.

Peskov je dodao i kako predsjednik Putin ne planira doći na pogreb kraljice koji će se održati za deset ili jedanaest dana u Londonu.

"Ne razmatra se ta opcija", izjavio je Peskov, dodajući da se zasad ne zna hoće li neki predstavnik ruske vlade ići na pogreb jer još nisu objavljeni ni detalji.

"Sve to još treba biti na ovaj ili onaj način objavljeno od kraljevskih službi i vlasti Ujedinjenog Kraljevstva", pojasnio je.

Ruski predsjednik izoliran je na Zapadu otkako je krajem veljače počeo agresiju na Ukrajinu.

Putin je u četvrtak, kad je umrla 96-godišnja Elizabeta II., odao počast kraljici te izrazio sućut njezinu sinu, kralju Charlesu III.

Patrijarh Kiril, poglavar Ruske pravoslavne crkve, rekao je u petak da je kraljica Elizabeta II. "simbol povijesnih tradicija" za cijelu Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:31