PREBJEG

Kremlj potvrdio smrt nagrađivanog ruskog pilota koji je izrešetan mecima u Španjolskoj: ‘On je bio moralni leš!‘

Nakon što je helikopterom prebjegao na ukrajinsku stranu, Maksim Kuzminov živio je u Španjolskoj s ukrajinskom putovnicom

Maksim Kuzminov

Šef ruske obavještajne službe rekao je u utorak da je ruski pilot koji je prebjegao u Ukrajinu i pronađen je prošlog tjedna mrtav u garaži u Španjolskoj bio moralni leš zbog toga što je planirao svoje zločine, izvijestile su ruske novinske agencije.

Ravnatelj ruske vanjske obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin odbio je dalje komentirati Maksima Kuzminova, izvijestile su ruske novinske agencije.

Španjolska državna novinska agencija EFE izvijestila je da je tijelo pronađeno 13. veljače u gradu Villajoyosi u blizini Alicantea u južnoj Španjolskoj pripadalo pilotu Maksimu Kuzminovu, koji je prošlog kolovoza sletio u Ukrajinu helikopterom Mi-8.

image

Maksim Kuzminov

Maxym Marusenko/Nurphoto Via Afp

Živio je u Španjolskoj s ukrajinskom putovnicom pod drugim imenom, rečeno je.

Tijelo pilota pronađeno je izrešetano mecima.

Glasnogovornik ukrajinske vojno-obavještajne službe GRU potvrdio je Reutersu da je Kuzminov umro u Španjolskoj, ali nije rekao kako.

Ukrajinska Pravda objavila je da je pronađen ustrijeljen.

Španjolska policija potvrdila je da je u gradu pronađeno tijelo ustrijeljene osobe, ali nije objavila njezin identitet.

List La Informacion, koji je prvi pisao o pucnjavi, rekao je da istražitelji tragaju za dvojicom sumnjivaca koji su pobjegli vozilom koje je kasnije pronađeno izgorjelo u obližnjem gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:05