‘USAMLJENA ŽENA‘

Kraljica supruga Camilla odala počast kraljici Elizabeti II: ‘Te oči i osmijeh nikad neću zaboraviti‘

‘Moralo joj je biti jako teško, bila je usamljena žena. Nije tada bilo premijerki ili predsjednica‘, rekla je kraljica supruga

Kraljica supruga Camilla

 Chris Jackson/POOL/AFP

Kraljica supruga Camilla odala je u nedjelju počast kraljici Elizabeti II., "usamljenoj ženi koja je morala oblikovati svoju ulogu u svijetu kojim su vladali muškarci".

"Moralo joj je biti jako teško, bila je usamljena žena. Nije tada bilo premijerki ili predsjednica. Bila je jedina i morala je sama oblikovati svoju ulogu", kazala je supruga Charlesa III.

BBC će prvi Camillin govor otkako je umrla kraljica Elizabeta u cijelosti emitirati u nedjelju ujutro.

Kazala je da će zauvijek pamtiti kraljičine oči i osmijeh.

"Imala je prekrasne plave oči, koje su joj osvjetlale cijelo lice kad bi se nasmijala. Te oči i osmijeh nikad neću zaboraviti".

Britanci je dugo nisu voljeli jer su je smatrali krivom za raspad braka tadašnjeg princa od Walesa i princeze Diane i bila je jedna od najomraženijih žena u zemlji.

To se, međutim, s vremenom promijenilo. Prošle godine više od pola Britanaca nije željelo da Camilla ima kraljevsku titulu, a danas se tome protivi samo njih 18 posto. Više od pola, 53 posto, misli da će biti dobra u ulozi kraljice supruge.

To je, uostalom, od njih zatražila i pokojna Elizabeta II. u veljači kad je Camilli odobrila da se koristi titulom kraljice supruge kad za to dođe čas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:58