ZANIMLJIV UKUS

Kraljica Elizabeta voljela je Sachu Barona Cohena, a uživala je gledati i jednu seriju posebno popularnu u Hrvatskoj

Metro piše da je jako voljela i seriju ‘Downtown Abbey‘, a prateći je prepoznala bi i najsitnije greške u scenografiji i kostimografijI

Kraljica Elizabeta kroz 3D naočale gleda snimku vlastite Božićne poruke

 John Stillwell/Afp/Profimedia

Kraljica Elizabeta voljela je gledati televiziju, pišu britanski mediji, a Sunday Times ističe kako nije uživala samo u medvjediću Paddingtonu, s kojim je glumila u dvo i pol minutnom skeču povodom velikog jubileja, obljetnice svoje 70-godišnje vladavine.

Vladarica koja je tijekom života imala prilike upoznati mnoge glumce, glazbenike i sportaše, na televiziji je jako voljela gledati Ali G show Sache Barona Cohena, ispričali su jednom prinčevi William i Harry, dodajući kako je njihova baka uz to rado pratila i sitcom ‘Allo, Allo!‘, a naročito je uživala u nastupima Renea Artoisa (Gorden Kaye), vlasnika francuskog kafića za kojim luduju žene.

Kraljica je uživala i u prijenosima škotskih plesova. Tijekom svog odmora, u jedino vrijeme kada je umjesto suknji odijevala hlače, znala bi i zaplesati uz tv, a njezina nećakinja, lady Elizabeth Anson tvrdi da je bila sjajna plesačica s velikim osjećajem za ritam. Zbog svega toga jako je voljela i balet, te glazbene spektakle poput ‘X factora‘, te mjuzikle. Omiljene numere bila su joj, piše Sunday Times, ‘The Lambeth Walk‘, te ‘Cheek to Cheek‘.

Tijekom lockdowna pomno je pratila britansku policijsku seriju ‘Line of duty‘ (‘Na dužnosti‘), a gotovo svaku epizodu komentirala je sa svojim pomoćnikom vice admiralom Tonyjem Johnstone-Burtom. Uz to, voljela je pogledati i britansku policijsku seriju ‘The Bill‘ čija je radnja smještena u fiktivnu londonsku policijsku stanicu Sun Hill, te prati radnu svakodnevicu tamošnjih policajaca, što je uključivalo rješavanje svakojakih zločina - od sitnih uličnih prevara i krađa, pa sve do najtežih ubojstava. Britansku znanstveno-fantastičnu seriju ‘Doctor Who‘ gledala je u društvu sina Charlesa, sadašnjeg kralja. Ova kultna serija prikazuje se od 1963. godine, a kraljica ju je toliko voljela da je, prenosi Metro, zamolila BBC da joj pošalju snimke svih epizoda.

Metro piše da je jako voljela i seriju ‘Downtown Abbey‘, a prateći je prepoznala bi i najsitnije greške u scenografiji i kostimografiji, pa je tako jednom primijetila da su medalje jednog mladog poručnika iz serije na odori poredane krivim redom.

Pratila je i ‘Coronation street‘, serijal koji se prikazuje od 1960. godine, a prikazuje svakodnevicu pripadnika radničke klase u izmišljenom gradu Weatherfieldu blizu Manchestera. Kraljica je dvaput posjetila Weatherfield, odnosno set produkcijske kuće Granada Studios, a 1982. je svečano otvorila i novi set serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:48