U DOBROJ FORMI

Kraljica Elizabeta II viđena kako vozi automobil: ‘Dobro je, bila je sama u Jaguaru‘

Kraljica se povukla s UN-ovog klimatskog samita na kojemu su se u ponedjeljak u Glasgowu okupili svjetski čelnici
Kraljica Elizabeta II
 -/Shutterstock Editorial/Profimedia

Kraljica Elizabeta II. viđena je za volanom automobila u dvorcu Windsoru, izvijestili su britanski mediji, čime je ublažena zabrinutost za njezino zdravlje nakon što je na preporuku liječnika propustila COP26 čiji je domaćin Velika Britanija.

Kraljica (95) je viđena sama u zelenom Jaguaru koji koristi za prijevoz svojih korgija, izvijestio je tabloid Sun uz naslov: "Dobro je".

Kraljica se povukla s UN-ovog klimatskog samita na kojemu su se u ponedjeljak u Glasgowu okupili svjetski čelnici, nakon rijetke objave o njezinim zdravstvenim problemima.

image
Kraljica Elizabeta II
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Buckinghamska palača objavila je krajem listopada da je kraljica provela noć u privatnoj londonskoj bolnici radi "preliminarnih pretraga".

Kraljica se brzo vratila službenim dužnostima i odradila nekoliko audijencija putem video veze.

No, potom je odustala od očekivanog pojavljivanja na večernjem prijemu za uzvanika COP26 u Glasgowu na preporuku liječnika da se odmori, navela je Buckinghamska palača.

image
Kraljica Elizabeta II
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Palača je kasnije objavila da će kraljica odmarati još "najmanje" dva tjedna.

Premijer Boris Johnson za vikend je rekao da je kraljica u "vrlo dobroj formi". Na samitu COP26 pustit će se snimka njezina obraćanja.

Njezin najstariji sin i nasljednik, princ Charles bio je jedan od govornika u ponedjeljak, zajedno s prirodoslovcem Davidom Attenboroughom koji ima 95 godina kao i kraljica.

Kraljevska obitelj je proteklih tjedana više puta u javnosti govorila o pitanjima zaštite okoliša, a kraljicu su sredinom listopada snimili kako govori da je iritira što svjetski lideri "pričaju, ali ne čine" dovoljno po pitanju klimatskih promjena.

Kraljica Elizabeta II, najdugovječniji britanski monarh, slavi platinasti jubilej iduće godine, obilježavajući 70 godina na prijestolju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 03:53