TRAGEDIJA U MIAMIJU

Kraj potrage za žrtvama u ruševinama kompleksa u Miamiju, poginulo 97 ljudi

Policijska uprava Miami-Dade nastavit će pretraživati ​​ostatke i osobne predmete koji su ostali od žrtava, priopćili su dužnosnici
Ostaci urušene zgrade
 Giorgio Viera/AFP

Vatrogasno-spasilačka služba okruga Miami-Dade a Floridi proglasila je u petak kraj potrage za žrtvama i ljudskim ostacima u ruševinama etažnog kompleksa koji se srušio 24. lipnja, usmrtivši najmanje 97 ljudi.

Vlasti su rekle da se još uvijek ne zna za jednu žrtvu.

Policijska uprava Miami-Dade nastavit će pretraživati ​​ostatke i osobne predmete koji su ostali od žrtava, priopćili su dužnosnici.

Vatrogasna operacija u naselju Champlain Towers South demobilizirana je četiri tjedna i dan nakon što se u noći 40-godišnja stambena zgrada s 12 katova urušila dok su stanovnici spavali.

"U procesu oporavka postaje sve izazovnije identificirati žrtve, a mi se u velikoj mjeri oslanjamo na rad ureda medicinskog istražitelja i znanstveni, tehnički postupak identificiranja ljudskih ostataka", rekla je gradonačelnica Miami-Dadea Daniella Levine Cava.

Pozdravila je i članove timova za potragu i oporavak kao "istinske superheroje", koji su činili sve za spas ljudi, no od ranih sati nakon 'kolapsa' zgrade nitko nije izvučen živ iz ruševina, a vlasti su se formalno odrekle nade da će pronaći preživjele 7. srpnja.

Dužnosnici su izjavili da je potvrđeno 97 smrtnih slučajeva, od kojih je 96 žrtava čiji su ostaci pronađeni u ruševini, jedna je žrtva umrla u bolnici, a još se vjeruje da postoji još jedna nestala žrtva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:40