LEGENDA NA KOTAČIMA

Kraj jedne ere: Direktor Volkswagena objavio do kada će proizvoditi Golf na benzin i dizel

VW bi mogao razmotriti električni Golf, ali bi to vozilo trebalo imati ključne značajke koje ga razlikuju od električnog ‘brata‘ ID.3

Volkswagen Golf 8

 Julian Stratenschulte/Dpa Picture-alliance Via AFP

Aktualna verzija legendarnog modela Volkswagen Golf s motorom s unutarnjim izgaranjem vjerojatno će biti posljednja jer se tržišta orijentiraju prema električnim vozilima, najavio je glavni izvršni direktor automobilskog giganta Thomas Schaefer.

Osma verzija ovog ultrapopularnog kompaktnog automobila, koji obožavaju i Hrvati, iduće će godine dobiti još jednu nadogradnju koja bi ga trebala održati privlačnim kupcima tijekom druge polovice ovog desetljeća, rekao je Schaefer u intervjuu za Automobilwoche objavljenom u nedjelju, kako prenosi Bloomberg.

"Ako se svijet do 2026. ili 2027. bude potpuno drugačije razvijao od očekivanog, tada također možemo ponovno lansirati potpuno novo vozilo. Ali ja u to ne vjerujem", rekao je Schaefer. "Za sada to nije predviđeno", dodao je.

Golf je prvi put predstavljen 1974. godine i godinama je bio jedan od najprodavanijih automobila ovog najvećeg europskog proizvođača automobila. No, potražnja za ‘hatchback‘ vozilima je opala jer se kupci sve više odlučuju za prostranija SUV vozila.

VW je Golfu u ponudi pridodao električnog ‘brata‘, ID.3, prije otprilike tri godine. Schaefer kaže da bi VW mogao razmotriti električni Golf s novom tehnologijom već 2028., ali bi to vozilo trebalo imati neke ključne značajke koje ga razlikuju od ID.3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:04