TRGOVAO DROGOM

Kostarika potvrdila uhićenje Miroslava Aničića: ‘Agenti su ga istraživali, nadgledali, pratili...‘

Uhićen je na temelju međunarodnog uhidbenog naloga pokraj kuće u kojoj je živio u mjestu Boca Arenal, u provinciji Alejuela
Miroslav Aničić
 Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatski državljanin Miroslav Aničić (45) uhićen je u srijedu u Kostariki jer ga Hrvatska traži zbog trgovine drogom, potvrdila je za Hinu glasnogovornica Odjela za sudske istrage u toj srednjoameričkoj zemlji.

"Agenti lokalnog ureda Interpola su ga istraživali, nadgledali, pratili i uhitili oko podneva jer ga u njegovoj zemlji traže zbog trgovine drogom", navodi se u priopćenju koje je poslala glasnogovornica Xinia Zamora Ovares u srijedu kasno navečer.

Aničić je uhićen na temelju međunarodnog uhidbenog naloga koji je za njim raspisala Hrvatska. Uhićen je pokraj kuće u kojoj je živio u mjestu Boca Arenal, u provinciji Alejuela, na sjeveru zemlje.

Glasnogovornica je poslala fotografiju na kojoj muškarac ruku vezanih lisičinama ulazi u automobil u pratnji policajca u civilu.

"U zemlji je boravio od 2019., a informacija o njegovoj lokaciji je prenesena Hrvatskoj koja je godinu prije bila raspisala uhidbeni nalog za njime. Prije šest mjeseci je počela istraga njegove lokacije i mogućeg uhićenja do čega je i došlo pošto je otkriven u spomenutoj regiji", piše u priopćenju.

U Kostariki živi 5 milijuna stanovnika.

"Aničić će biti predan nadležnim tijelima", priopćio je Odjel za sudske istrage.

Sud u Kostariki treba odlučiti o njegovu izručenju Hrvatskoj, a glasnogovornica Odjela za sudske istrage kaže da nema informaciju kad bi mogao biti ispitan. Hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova nije odgovorilo na upit u srijedu navečer. Aničić nije bio dostupan za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 19:17