NEVIĐENO

Kontroverzni poduzetnik sagradio vilu na 120 metara visokom neboderu: ‘Možda nikad neće živjeti u njoj‘

Indija je u nekoliko navrata pokušala izručiti tog milijardera koji se obogatio u biznisu s alkoholnim pićima pod popularnim brendom Kingfisher

Vila na vrhu nebodera

 Sriharikaranth Instagram/

Tajkuni i poslovni moguli poznati su po svojim ekstravagantnim stambenim izborima. No, jedan kontroverzni poduzetnik je otišao korak dalje - podigao jr luksuznu vilu na novu razinu, točnije, 122 metra visoko.

Smještena na vrhu luksuznog stambenog kompleksa od 33 kata u Bengaluruu u Indiji, ova vila ima više od 40.000 metara kvadratnih na dva kata, heliodrom, bujne vrtove, beskonačni bazen i vidikovac od 360 stupnjeva.

Irfan Razac, predsjednik Prestige Estates Projects, koji je inače dio zajedničkog razvojnog sporazuma za izgradnju, ranije je rekao da je bilo izazovno graditi tako ogromnu vilu na toj visini, no na kraju je sve ispalo točno kako je i zamišljeno, prenosi Business Insider.

Kuća je procijenjena na oko 20 milijuna dolara.

Radi se o još jednom spektakularnom neboderu čiji su vlasnici indijski superbogataši, obitelj Ambani iz Mumbaija. Procjenjuje se da je izgradnja koštala oko milijardu dolara. U njemu ima devet dizala, kino s 40 sjedala, spa centar s punom uslugom, garaža za 168 automobila i tri heliodroma. Rezidencija Ambani visoka je 27 katova, iako brojni dvostruki stropovi zapravo znače da je po visini bliža tradicionalnoj zgradi od 40 katova.

Nebeska vila u Bengaluruu je dizajnirana za indijskog biznismena Vijaya Mallyu i potpuno je odvojena od stanova ispod. Stambena zgrada poznata kao Kingfisher Towers izgrađena je na parceli od 4,5 hektara na kojoj se nekoć nalazila kuća Mallyinih predaka.

Zanimljivo je da postoji stvarna mogućnost da Mallya nikada neće živjeti u toj nebeskoj vili, piše Business Insider.

Zbog svojeg raskošnog stila života, Mallya je bio poznat kao ‘kralj zabave‘, no 2016. je pobjegao iz Indije nakon što nije platio dugove veće od milijardu dolara te se suočio s optužbama za prijevaru. Utočište je tada potražio u Velikoj Britaniji.

Kada je otišao iz Indije, njegova palača još nije bila dovršena, pisali su indijski mediji.

Indija je u nekoliko navrata pokušala izručiti tog milijardera koji se obogatio u biznisu s alkoholnim pićima pod popularnim brendom Kingfisher. Prema nedavnim statistikama, u Indiji je pivo Kingfisher Strong imao tržišni udio od 36 posto, a prisutnost mu je proširena na 69 zemalja, uključujući i Japan, Kanadu, Novi Zeland i Norvešku.

Mallya se kasnije u svojoj karijeri okušao u zrakoplovnoj industriji te u utrkama Formule 1.

U kolovozu prošle godine je britanski ministar državne sigurnosti govorio o mogućnosti njegova izručenja Indiji, rekavši da postoje zakonski procesi koji se moraju proći, no da britanska vlada nema namjeru omogućiti da njihova zemlja bude mjesto na kojem se sakrivaju oni koji žele izbjeći pravdu.

U siječnju je The Times of India izvijestio da je sastavljena delegacija koja bi trebala posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi se ubrzalo izručenje nekih od najtraženijih indijskih bjegunaca koji su se onamo sklonili.

Među njima je i Vijay Mallya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:50