OTKRIVEN UZROK SMRTI

Konačno riješen misterij: Surfer nestao u Britaniji, tijelo nakon godinu dana našli - u Švedskoj

Odmah je pokrenuta opsežna potraga u kojoj je sudjelovalo šest timova za potragu i spašavanje, brzi brodovi te dva zrakoplova

Chris Bamfield

 -/Swns/Profimedia

Umirovljeni općinski dužnosnik, 65-godišnji Chris Bamfield, pronađen je mrtav na obalama Švedske, gotovo tisuću kilometara od mjesta gdje je nestao prošle godine.

Bamfield je bio vrlo iskusan surfer, a posljednji puta viđen je prije gotovo godinu dana kako surfa u Hunstantonu, primorskom gradiću u Norfolku u Engleskoj. Njegova supruga Vanessa prijavila je nestanak 14. studenog prošle godine nakon što se, sedamnaest minuta nakon 17 sati, nije vratio njihovoj kući u Middletonu.

Odmah je pokrenuta opsežna potraga u kojoj je sudjelovalo šest timova za potragu i spašavanje, brzi brodovi te dva zrakoplova. No, trećeg dana potraga je prekinuta te je službeno zaključeno kako je izgubljen u moru. Njegova daska za surfanje pronađena je tridesetak kilometara od obale Norfolka, a tijelo se ovog travnja pojavilo na plaži Stora Korno u Švedskoj, javlja Daily Telegraph detalje koje je iznio lokalni mrtovozornik.

Dvadesetog travnja Interpol je potvrdio da se radi o Bamfieldu. Obdukcija je pokazala da se surfer utopio, a njegov identitet naknadno je potvrđen i DNA analizom. Ranija obdukcija u Švedskoj pokazala je da je Bamfield imao kardiovaskularne probleme, a imao je i visok kolesterol, no odbijao je konvencionalnu terapiju već se liječio zdravom prehranom i tjelovježbom. Yvone Blake, mrtvozornica za područje Norfolka, rekla je kako je uzrok smrti utapanje usred surfanja.

- Iako je imao povećan kolesterol, to nije bilo na tako visokoj razini te se, po mom mišljenju, ne radi o srčanom udaru. Radio je nešto u čemu je uživao, surfao je, a to je radio godinama i imao je svu potrebnu opremu - kazala je izazivši sućut obitelji. Dodala je i kako je situaciju dodatno pogoršala situacija što je službama trebalo gotovo pola godine da pronađu tijelo, javlja Daily Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:10