TEŠKE OPTUŽBE

Kolumbijci pokušali ubiti Chavezova nasljednika?

 AFP

Vlada Venecuele tvrdi da je spriječila atentat na predsjednika Nicolasa Madura. Uhićena su dvojica muškaraca za koje se sumnja da su unajmljeni da ga ubiju, izjavio je ministar unutarnjih poslova miguel Rodriguez.

Uhićeni Victor Johan Guache Mosquera i Erick Leonardo Huertas Rios bili su, tvrdi policija “”dio deseteročlane grupe koja je u suradnji s bivšim predsjednikom Kolumbije Alvarom Uribeom organizirali atentat na predsjednika.”

Predsjednik Maduro prozvao je američkog predsjednika Baracka Obamu pitajući je li naredio njegovo ubojstvo ili zna nešto o tome. “Je li predsjednik Obama tako slab da u Sjedinjenim Državama bez njegova znanja odlučuju o ubojstvu latinoameričkog šefa države?” optužuje Maduro.

bivši predsjednik Kolumbije Uribe, koji je na vlasti bio od 2002-2010. optužbe je užasnuto odbacio prozivajući ih “klevetom”. Na telelviziji na kojoj je davao intervju, rekao je da bi “radije pričao o važnim stvarima nego o klevetama i diktaturama.” Ministar Rodriguez još od lipnja tvrdi da je Maduro meta nekoliko atentata planiranih u Kolumbiji i SAD-u. I dok je vladao Chavez, stalno su optuživali nekoga da njega pokušava ubiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:43