NEOBIČNA IGRA

'KOCKICE ZA MALU DJECU KOJE IH UČE PLJAČKATI BANKE' Nova igračka Playmobilea na udaru kritika roditelja

Djevojka s plavom kosom i tamnim naočalama s pištoljem u ruci prijeti prestravljenom menadžeru banke s podignutim rukama, a sve u cilju da ukrade zlatne poluge. Ovo zvuči kao scena iz akcijskog filma no ovdje se zapravo radi o igri namjenjenoj za djecu između 4 i 10 godina.

Nova igra 'Pljačka banke' njemačke kompanije Playmobil izazvala je velike kontroverze i pokrenula lavinu kritika.

Naime, igra sadrži cijeli set potreban kako bi orobili banku, od pištolja, sefa, zlatnih poluga, velike torbe za plijen, vijak za pljačkanje bankomata i policijskog automobila.

'Pazite se. Pljačkaš banke želi uzeti novac i traži ključ od sefa. Što će napraviti menadžer banke?', stoji u opisu igračke čija cijena je oko 35 funti. Iz Playmobila tvrde kako ne vide ništa sporno u ovoj igri, te kako ih ona potiče da budu kreativna i maštovita.

- Ne želimo poticat djecu da se bave takvim stvarima. Mislim da je ovo zastrašujuće. Djeca se ne bi trebala igrati takvim stvarima. Mislim da ove igračke šalju pogrešnu poruku . izjavio je Danny Bryan, predsjednik organizacije Zajednica protiv vatrenog oružja i noževa, prenosi Daily Mail.

Ova njemačka komapnija i ranije je bila na udaru kritika, zbog igre koja je uz građevinskog radnika osim osnovnog alata i lopata uključila i tri sanduka piva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 23:33