NOVI NAPAD

Klimatski prosvjednici u Milanu bacili brašno na automobil Andyja Warhola

Warhol je automobil oslikao 1979. godine, iste godine kad je sudjelovao u 24-satnoj utrci Le Mans u Francuskoj
 Handout/Afp/Profimedia

Klimatski prosvjednici u petak su bacili brašno na sportski automobil koji je obojio američki umjetnik Andy Warhol i koji je izložen u talijanskom financijskom središtu.

image
Mourad Balti Touati/Zuma Press/Profimedia/Mourad Balti Touati/zuma Press/profimedia

Ovo je treći put ovaj mjesec da su aktivisti iz grupe Ultima Generazione (Posljednja generacija) ciljali umjetničke izložbe.

image
Mourad Balti Touati/Zuma Press/Profimedia

Dana 4. studenoga prosvjednici su bacili juhu na Van Goghovu sliku u Rimu, a 15. studenoga bacili su crnu tekućinu na sliku Gustava Klimta u Beču. Oba umjetnička djela imala su staklenu zaštitu te nisu oštećena.

BMW je izgledao kao da je prekriven snježnim prahom nakon napada u petak.

Warhol je automobil oslikao 1979. godine, iste godine kad je sudjelovao u 24-satnoj utrci Le Mans u Francuskoj, prije nego što je automobil završio u muzeju.

image
Mourad Balti Touati/Zuma Press/Profimedia

Visokoprofilne akcije skupine Ultima Generazione u svrhu poduzimanja strožih mjera u borbi s globalnim zatopljenjem poklopile su se s klimatskim pregovorima u Egiptu.

image
Handout/Afp/Profimedia

Klimatska konferencija COP27 trebala bi se završiti u petak, no očekuje se da će potrajati duže jer se delegati iz gotovo 200 zemalja ne uspijevaju dogovoriti o tome kako dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:56